Ook in 2018 een Soul & Jazz stage op ESNS!
23 november 2017 16:00

Met gepaste trots mogen we bekendmaken dat er ook in 2018 weer een NPO Soul & Jazz stage zal zijn op Eurosonic Noorderslag! Dit podium is dé plek om nieuw & opkomend talent te ontdekken. Op 20 januari zullen The Howlin', De Raad van Toezicht, Arp Frique, Kim Hoorweg en Rilan & The Bombardiers hun opwachting maken.


 Net als vorig jaar hosten we weer een podium op Eurosonic Noorderslag. Op 20 januari staan er een aantal te gekke jonge talenten op het NPO Soul & Jazz podium. Wie dat precies zijn, lees je hieronder:

The Howlin'

De naam ‘The Howlin’ doet aan verschillende dingen denken, maar het beschrijft voornamelijk de unieke stem van Joël Gaerthé. De sound van de band is moeilijk in een hokje te plaatsen, maar pop rock met soul invloeden komt het meest dichtbij. De band zal dit jaar haar eerste album uitbrengen. Alle muzikanten van The Howlin hebben in verschillende andere formaties gespeeld maar zijn toch op hun sterkst wanneer ze dit met elkaar doen.

De Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is een twaalfkoppige formatie uit Arnhem. De band beleefde in 2016 zijn doorbraak en was te zien op de (hoofd)podia van veel grote jazzfestivals in Nederland, waaronder het prestigieuze North Sea Jazz festival. Na het overweldigende liveseizoen hebben ze in december 2016 de volgende stap genomen; ze hebben hun eerste album opgenomen in de Wisseloord studios (Mick Jagger, The Police, Elton John, U2, ....) voor een live publiek.

De samenstelling van de Raad van Toezicht is uitzonderlijk: een dubbele ritmesectie (2x drums, 2x bas, 2x gitaar, 2x toetsen) en een blazerssectie versterkt met een viool, wat zorgt voor veel variatie in groove en een groot sonisch palet. De muziek is ontstaan uit de poel van interesses en invloeden van de bandleden, die uiteen lopen van knallende rock tot Afrikaanse muziek, latin en zelfs westernmuziek. Maar jazz en funk zijn de basisingredie?nten waar De Raad zijn spontaniteit en sterke groove vandaan heeft. De energie van band blijkt erg aanstekelijk te zijn; hun concerten (door de Raad bekend als vergaderingen) monden steevast uit in een feestje. Niet voor niets is de band al opgemerkt door onder andere het AD, De Gelderlander, De Bassist en De Slagwerkkrant, waarin de band en de ritmesectie werden geprezen.

Arp Frique

Arp Frique; geboren in de provincie, opgegroeid in Rotterdam en man van de wereld in Amsterdam. De muzikale invloeden van Arp Frique zijn duidelijk: boogie, afro, disco. De onmiskenbare sound van de Arp synths (denk William Onyeabor) en de stuwende afrobeat van Fela Kuti komen altijd terug. De boogie van Chic le Freak ligt ook op de loer, zonder dat het geforceerd aandoet. Een live set alsof een dj 'm aan elkaar draait, uitgevoerd door een zevenkoppige band met als speciale gasten de Surinaamse funk fluitist Ronald Snijders en de Kaapverdiaan Americo Brito.

Kim Hoorweg

Jazzzangeres Kim Hoorweg (23) staat met één voet in New York, maakt underground jazz met Erykah Badu-georienteerde grooves & hip-bop met een soul-touch. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met deze jongedame. Ooit als 14-jarig meisje getekend bij Amerikaans platenlabel Verve, te zien geweest bij De Wereld Draait Door, opgetreden tijdens het North Sea Jazz Festival, in de Heineken Music Hall gezongen met het Metropole Orkest en genomineerd voor een Edison. Je zou bijna vergeten dat ze pas 23 jaar is.

Rilan & The Bombardiers

Rilan & the Bombardiers is de Haarlemse band die gekenmerkt wordt door zijn eclectische stijl van pop, funk, rhythm-and-blues. Met de debuut EP ‘Walking On Fire’ en gelijknamige single werd in 2016 het vernieuwde startschot gegeven voor Rilans zegetocht. De tracks ‘Trippin’ en ‘Walking On Fire’ zijn onder andere opgepikt door het populaire blog Hilly Dilly. De titeltrack werd eveneens gebruikt in drie Amerikaanse Netflix/HULU/FOX series: Shooter, Shut Eye en Rosewood. Eerder werden zij al benoemd tot 3FM Serious Talent. De band heeft zich, in een viermans-formatie, het afgelopen jaar veelvuldig laten zien op vele festivals waaronder Bevrijdingspop Haarlem, Sziget en de Popronde. Begin 2017 bracht Rilan de single ‘Supernatural’ uit die gaat over de schoonheid van onze planeet en hoe we die moeten koesteren. Met deze track behaalde hij de ‘Radio 2 Topsong’ en daarmee zet hij de eerste toon voor het debuutalbum dat in 2018 zal volgen. Dit jaar speelt Rilan & the Bombardiers op 27 festivals in o.a. Nederland, Luxemburg, Duitsland en Roemenië.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties