Postuum album van Sharon Jones & The Dap-Kings is deze week Album van de Week!
17 november 2017 22:17

Elke week staat er een nieuw album in de spotlight op NPO Soul & Jazz. Deze week is dat Sharon Jones & The Dap-Kings' Soul of a Woman! Wist je trouwens dat je 't album van de week terug kunt vinden in onze Album van de Week-playlist op Spotify?


Sharon Jones & The Dap-Kings is een Newyorkse soul-/funkband bestaande uit zangeres Sharon Jones en de huisband van het Daptone-label. Ze maakten muziek volgens de tradities van eind jaren '60/begin jaren '70 met analoge opnametechnieken en instrumenten. Eind vorig jaar overleed Sharon Jones op zestigjarige leeftijd aan kanker. In 2002 maakte ze dankzij Daptone een comeback toen ze een plaat maakte met huisband The Dap-Kings (die later wereldroem zou vergaren als backingband van Amy Winehouse) en katapulteerde Jones de alternatieve mainstream in. Ze speelde in de grootste muziekhuizen van Europa, triomfeerde op festivals, kreeg lof van Prince, Nile Rodgers en Chaka Khan. Het postuum uitgebrachte Soul Of A Woman is deze week meer dan verdiend het Album van de Week.

 

 
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties