Cory Wong & The Green Screen Band album van de week op NPO Soul & Jazz
16 oktober 2017 19:20

Elke week zetten we een nieuw album in de spotlight op NPO Soul & Jazz! Deze week is dat het nieuwe album van Cory Wong, 'Cory Wong & The Green Screen Band'!


Cory Wong heeft als muzikant al heel wat op zijn cv staan. Hij werkte mee aan de Amerikaanse versie van The Voice, speelde met bekende namen als Gene Simmons, Questlove, Bootsy Collins en Blake Shelton en sloot zich enkele jaren geleden aan bij funk band Vulfpeck. Fans van die band zullen Wong al lang kennen, want hij was te horen op 7 van de 10 tracks van Vulfpack's The Beautiful Game. En nu is het tijd voor zijn eerste echte solo album, waarvoor hij natuurlijk ook heel wat fijne collega muzikanten uitnodigt.

Het complete album werd tegelijk opgenomen en gefilmd. Terwijl de muzikanten hun nummers inspeelden, werden ze voor een green screen gefilmd. Zo heeft elk nummer een eigen bijpassende video gekregen. “When we do the sessions, nobody really knows what it’s gonna look like in the end,” zegt Wong over zijn nieuwe aanpak voor het opnemen van een album. “It’s not a normal session thing!”
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties