Bedankt, allemaal bedankt!
18 december 2015 19:55

Het artikel waarvan je wist dat die ooit zou komen: het afscheidsartikel.


Het zit er namelijk bijna op. De Zwarte Lijst was een mooi feest. Een prachtig afscheidsfeest waarvan we hopen dat jij er net zo van genoten hebt als wij. En dat geldt niet alleen voor de laatste weken van Radio 6, maar voor de afgelopen negen jaar.

Het was in 2006 dat Radio 6 werd geboren. Het moest een vernieuwende zender worden, een avontuurlijke zender, een zender zoals er nog niet was. De slogan van de zender werd 'Radio 6, Jazz, World & Beyond'. De jonge zender ging vol goede moed van start maar het duurde niet zo heel lang voordat er werd besloten dat de zender toch maar liever alleen jazz moest gaan uitzenden. De slogan werd gewijzigd in 'Radio 6, de Jazz-zender'.

De zender ging vol goede moed verder, maar het duurde niet zo heel lang voordat er iemand besloot dat we naast jazz toch ook maar soul moesten gaan uitzenden. De zendernaam werd gewijzigd in 'Radio 6 Soul & Jazz'.

De zender ging vol goede moed verder, maar het duurde niet zo heel lang voordat iemand bedacht dat alle NPO radiozenders het voorvoegsel 'NPO' in de naam moesten hebben. Maar omdat de zendernaam nu wel erg lang werd moest de toevoeging 'soul & jazz' maar vervallen, want ja - hoe belangrijk is een naam nu eigenlijk? De zendernaam werd gewijzigd in 'NPO Radio 6'.

De zender ging vol goede moed verder, maar het duurde niet zo heel lang voordat er besloten werd dat er niet voldoende mensen naar NPO Radio 6 luisterden en dat de zender maar opgeheven moest worden.

Ondanks dit alles is NPO Radio 6 in de afgelopen jaren een broeinest geweest voor vernieuwende radio, vernieuwende multi- en crossmediale concepten, waren we op vele vlakken voorlopers - zowel voor als achter de schermen - en vaak ook nog de eerste met nieuwe muziek.

NPO Radio 6 is ook een plek geweest waar veel mensen zich als een vis in het water voelden. Een plek waar iedereen dezelfde liefde voor muziek had. Die passie verbond ons makers onderling en zorgde er voor dat we ondanks alle tegenslagen, frustraties, omroeppolitiek en meningsverschillen toch elke dag weer ons stinkende best hebben gedaan om die mooie muziek te laten horen aan de luisteraars.

Die passie voor de muziek verbond ons ook met de luisteraar, voor wie we het elke dag opnieuw deden. En dat die verbinding niet alleen in onze verbeelding bestaat blijkt wel uit alle honderden, duizenden appjes, mailtjes, tweets, berichten op Facebook of andere steunbetuigingen die we sinds de bekendmaking van ons opheffen hebben ontvangen.

Uit de grond van ons hart: bedankt daarvoor. Bedankt voor het reageren op onze uitzendingen, bedankt voor het reageren op onze online bijdragen, bedankt voor giving a damn! Het is fijn te weten dat er weliswaar te weinig van jullie waren (volgens sommigen althans) maar dat we jullie wel in het hart hebben geraakt. En dat is waar het bij muziek om hoort te gaan.

Bedankt voor het luisteren, wij gaan over op de nieuwe modus. Maar schakel niet uit en blijf vooral luisteren! Tot 1 januari hoor je nog 'Jazz in the Morning', 'Vrije Geluiden', 'Winfrieds Woonkamer' en 'Mijke & Co Live' die doorgaan tot het bittere einde. En ook na die tijd blijft de muziek te horen op NPO Soul & Jazz, al zal het nooit meer hetzelfde zijn.

Potdomme, wat zal ik het missen! Bedankt, het was een voorrecht en een feest.

Jeroen Miedema
Sitemanager NPO Radio 6

Ook namens al mijn Radio 6 collega's van de NPO en verschillende omroepen:

Alex van der Lugt
Alfred van der Wege
Andrew Makkinga
Angelique Houtveen
Astou Toure
Astrid de Jong
Bart Kuil
Bart Slim
Beau Ockers
Benjamin Herman
Charlie Crooijmans
Co de Kloet
Corné Klijn
David Gibbs
Dolf Jansen
Edwin Rutten
Elisabeth van Scherpenzeel
Eric van Holland
Eva van Meerten
Fleur van den Breemer
Frank Jochemsen
Gerard Ekdom
Giel Beelen
Hugo Hofman
Jaap Boots
Jaap Brienen
Jan Paul Grootentraast
Jan van Houten
Jeffrey Tijdhof
Jeroen Kijk in de Vegte
Jeroen Marcus
Joris Hendrix
Kris Sloot
Leo Blokhuis
Lideke de Vries
Lucas van Leeuwen
Maarten van Heuven
Marc Wielaert
Martijn Soetens
Merel Uffing
Mijke van Wijk
Misja van Waterschoot
Nicole Kuijstermans
Peter van Bruggen
Phil Horneman
Ricardo van Ede
Robert Soomer
Roberto Lobosco
Roy van der Marel
Ruben Hein
Rudy Mackay
Steef Cuijpers
Sylvana Simons
Ties Timmers
Tuffie Vos
Vera Vos
Vincent Gerhardt
Wannes Dirven
Wilfried de Jong
Winfried Baijens
Wouter Hamel
Yvette Oostendorp

En alle oud-medewerkers, invallers, stagiairs en mensen die ik vergeten ben.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties