De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 49 van 2015)
27 november 2015 16:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 is helemaal omgegooid! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1 James Hunter Six - (Baby) Hold On (Schijf van 6)

James Hunter Six bracht eerder al wel albums uit, maar doet dat nu voor het eerst bij Daptone Records, waar toch wel veel van onze soulhelden vandaan komen. Althans, dat album moet nog uitkomen, begin volgend jaar. Hold On moet dat gaan heten en we hebben bij deze al een voorproefje in de titeltrack.

#2 Leon Bridges - So Long

Leon Bridges was deze week nog veel in het nieuws, omdat hij samen met Macklemore en Ryan Lewis een plaat heeft gemaakt. Een mooie plaat, 'Kevin', maar aangezien die soul noch jazz is, gaan we voor een andere nummer dat net uit is. Bridges mocht namelijk schrijven voor de soundtrack van Concussion; een nieuwe film met Will Smith in de hoofdrol. 'So Long' heet dat nummer, en staat deze week op twee in de Top 6.

#3 Lisa Bassenge - Riders On The Storm

The Doors draaien we hier niet op Radio 6, daar zijn andere zenders voor van de NPO. En dus ook 'Riders On The Storm' niet. Tenzij het in een nieuw jazz-soul-jasje is gestoken. En dat is net gebeurd, door de Berlijnse Lisa Bassenge. Ze werkte eerder ook al samen met Nicola Conte. Vorige maand bracht ze een nieuw album uit, en die opent met deze plaat. Lekkere binnenkomer dus!

#4 Ed Motta - Captain’s Refusal

In Brazilie (waar hij vandaan komt) is Ed Motta een enorme ster. Hier begint ‘t steeds meer te komen. Een man met een enorme platencollectie - hij schijnt er wel 30-duizend te hebben thuis. En die luistert ‘ie, die vreet ‘ie op, en dat vervomt ‘ie dan tot zijn eigen muziek. Braziliaanse pop/soul/funk. Zijn nieuwe single heet 'Captain’s Refusal'.

Helaas hebben we geen online fragment om uit te zenden. Excuses daarvoor.

#5 Seth Macfarlane - No One Ever Tells You

Hij acteert, hij schrijft, hij regisseert, hij bedenkt hilarische series, hij doet heel veel stemmetjes in tekenfilms, en hij zingt ook nog eens heel lekker: Seth MacFarlane. Hij heeft z’n derde album uitgebracht, met liedjes uit de jaren ‘50 en ‘60 die echt een verhaal vertellen volgens hem. Niet alleen in tekst, maar ook in de muziek.

#6 Eryn Allen Kane - Bass Song

Eryn Allen Kane is een prachtige jongedame om te zien, met een enorme bos zwarte krullen. Afkomstig uit Chicago en je hebt er echt al wel eens gehoord als je vaker Radio 6 luistert. Want ze zingt mee op 'Baltimore' van Prince. Nu heeft ze een eigen EP uitgebracht, we moeten zeggen dat die heel tof is, wat ook zeker geldt voor 'Bass Song', dat een beetje vreemd maar wel erg lekker. Begint misschien wat onconventioneel, maar blijf vooral luisteren. Heel tof.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties