De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 50 van 2015)
04 december 2015 16:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 is helemaal omgegooid! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1 Paul van Kessel – Songs Of Yesterday

Het album Keep Your Soul Together heeft al een mooie titeltrack afgeleverd en nu is er met 'Songs Of Yesterday' een prettige opvolger. Met Jamie Peet op drums, Hugo den Oudsten op bas en Daniel von Piekartz op piano heeft Paul van Kessel een mooie club om zich heen verzameld. En dat is te horen.

#2 Diplomats of Soul ft. Incognito – Sweet Power Your Embrace

De door James Mason in de jaren '70 al uitgebrachte single 'Sweet Power Your Embrace' is door Diplomats Of Soul in een nieuw jasje gestoken. De plaat is afgestoft, opnieuw ingezongen door Vanessa Haynes en verder bijgeschaafd door de jongens van Incognito. Het resultaat is een plaat die als nieuw, maar zéér vertrouwd aanvoelt.

#3 Benjamin Herman & Robin Nolan Trio ft. Wouter Hamel - Legendary

Benjamin Herman en Robin Nolan nemen je mee terug naar het Parijs van de jaren '40 op hun EP Swing de Paris. Voor het nummer 'Legendary' hebben ze de hulp ingeschakeld van Wouter Hamel, die het van prettig in het gehoor liggende vocalen voorziet. Aaaaaaaah, chez Paris!

#4 Beans & Fatback – Heroine Lovestruck

Met pin-ups uit de jaren '40 en '50 in het achterhoofd is Onno Smit met een nieuwe album aan de slag gegaan. Dat heeft in september 2015 in het vuige, broeierige album Heroine Lovestruck geresulteerd. Dit is de titeltrack en tevens toonaangevende sfeerbepaler van het album.

#5 Sharon Jones & The Dap-Kings – 8 Days Of Hannukah

Jaarlijks worden in december stapels aan kerst-cd's afgeleverd op de radioredacties van Nederland. Maar zelden zit daar ook een Chanoeka-nummer tussen. Sharon Jones en haar Dap-Kings hebben het voor elkaar gekregen om deze Joodse feestdagen in een soulvol jasje te steken. Wij wisten ook niet dat dat kon.

#6 Benny Sings ft. Mayer Hawthorne – Shoebox Money

Hoewel er al een tijd weinig solo-materiaal van Benny Sings is uitgekomen, is de beste man drukker bezig geweest dan ooit. Een van de projecten waar hij zich aan gewaagd heeft, is de samenwerking met blue-eyed soulzanger Mayer Hawthorne. En dat blijkt een match made in heaven!
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties