De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 46 van 2015)
06 november 2015 16:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 is helemaal omgegooid! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1 Lianne La Havas – Green & Gold (Schijf van 6)

Wie de vrolijke noten van Lianne La Havas gewend is, zal wellicht een beetje vreemd opkijken bij het horen van 'Green & Gold'. Ze schrijft het nummer na een verblijf op Jamaica, waar ze op zoek is naar haar roots. De kleuren groen en goud slaan op de kleuren van de Jamaicaanse vlag.

#2 Four80East - Positraction

Het album Positraction is alweer het zevende studioalbum van het Canadese electro-jazz duo Four80East, maar aan deze kant van de oceaan wil het maar moeilijk lukken. De single 'Positraction' moet daar verandering in brengen.

#3 Benny Sings ft. Goldlink – You And Me

Benny Sings heeft voor zijn nieuwste project de hulp ingeschakeld van MC GoldLink. Samen weten ze een sfeer neer te zetten die als een warme deken over je heen valt, terwijl je zelf niet stil kunt zitten. Zwoel en dansbaar, het kan dus gewoon.

#4 Cecile McLorin Salvant - Stepsisters' Lament

Cecile McLorin Salvant won in 2010 de Thelonious Monk Jazz Vocal Competition en sindsdien in het uitkijken naar de eerste platen die het oplevert. Die verschijnen hier bij ons in 2015, met 'Stepsisters' Lament' als eerste single. De stiefzusjes van Assepoester hebben hun uitwerking op de muziekindustrie!

#5 Aischa Traidia – On The Run

Half Algerijns, half Nederlands. Het is een combinatie die voor een warm geluid zorgt. Deze jongedame studeerde jazz in New York en is sinds kort weer teruggekeerd vanuit Amerika...met haar debuutalbum. Dit is de eerste single van dat album: 'On The Run'.

Helaas hebben we hier nog geen geluidsfragment van.

#6 Gare du Nord – Avalanche Of Dreams

Dit is de eerste single van het nieuwste album van Gare du Nord: Stronger!. En daar waar de band voorheen altijd een beetje een loungy geluid produceerde, klinkt het nieuwe album ook nog eens 'sterker'.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties