De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 45 van 2015)
30 oktober 2015 16:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 is helemaal omgegooid! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1 Harry Connick Jr. - I Like It When You Smile (Schijf van 6)

Een feelgood, upbeat track. Meer is het niet, maar zeker ook niet minder. '(I Like It When You) Smile' gaat over het gevoel dat je krijgt wanneer iemand die jij aantrekkelijk vindt, naar jou lacht. Aaawh.

Oh en als je dacht dat Harry Connick Jr. alleen een acteur en een zanger is, dan moet je nog maar eens luisteren naar 'Smile'. Halverwege laat Harry zien dat hij ook nog eens zeer verdienstelijk kan rappen. Toegegeven, de nieuwe Kanye West zal hij niet zijn, maar we hebben ook weleens slechter gehoord!

#2 Erik Truffaz Quartet ft. Oxmo Puccino – Le Complément Du Verbe

Erik Truffaz heeft zich wel vaker begeven op het kruispunt waar jazz en hiphop elkaar ontmoeten. Ook in 'Le Complément Du Verbe' gaat hij op die voet verder en heeft naast de vaste bezetting van zijn kwartet (Marc Erbetta, Marcello Giuliani en Benoit Corboz) nu ook de Malinese rapper Oxmo Puccino aan zijn nieuwste project toegevoegd. Een verfrissende combinatie.

#3 Zuco 103 - Chuva

Wanneer de dagen weer korter worden en de temperaturen gaan dalen, dan groeit de behoefte naar de warme klanken van Zuco 103. En met 'Chuva' leveren ze weer een bak aan warmte af, waar je je handen van verbrandt. Laat de zomer maar weer komen!

#4 Fat Freddy’s Drop - Novak

Voor een laid-back bluesy plaat heeft 'Novak' een heerlijk dreunend tempo. Alsof je meeloopt met een olifant die ongestoord zijn stappen blijft zetten. Het is afkomstig van het album Bays, dat nog maar nét in de schappen ligt.

#5 Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra ft. Josephine Oniyama – Only A Woman

Het is een hele mond vol, wanneer je dit moet aan- of afkondigen. Maar 'Only A Woman' is het wél degelijk waard om aandacht aan te besteden. Zweverige, moderne jazz waarvan je maar moeilijk kunt uitleggen waarom dit zo prettig is. Orkestraal en toch klein blijven. Dat is al een kunst op zich.

#6 Willie West – I’m Still A Man (Lord Have Mercy)

Willie West is een oudgediende van de New Orleans-soul, maar heeft daar nooit echt wereldfaam mee weten te bereiken. In New Orleans kent iedereen hem, daarbuiten weet hij maar moeilijk zalen te vullen. Toch ging de 66-jarige West in 2014 op tournee door Europa en zong tussendoor nog wat nummers in de Finse studio Kaapelitehdas in. Het resultaat is een album vol met ouderwetse blues en soulnummers, zoals ook deze: 'I'm Still A Man'.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties