Vrije Geluiden dit weekend op 2 festivals
29 oktober 2015 12:10

Aankomend weekend is er weer veel jazz te horen in het land. En frank Jochemsen is erbij. Zowel in Amsterdam als in Rotterdam!


Wat moet je nou als jazzliefhebber als er tegelijkertijd in Amsterdam èn Rotterdam superleuke jazzfestivals zijn. Wij van Vrije Geluiden wisten het ook even niet meer. JazzFest Amsterdam met een supergoeie line-up, en het Festival Jazz International in Rotterdam met een fantastisch programma. Dan maar kijken of het lukt om 'the best of both worlds' te laten horen in de Radio 6-uitzendingen dit weekend. Zaterdag staan onze microfoons in de zalen SK1 en SK2 in Studio/K in Amsterdam bij JazzFest Amsterdam. En zondag doet Frank Jochemsen rechtstreeks verslag van de indrukwekkende programmering in LantarenVenster in Rotterdam. Check de programmering op hun websites! Om alvast in de stemming te komen hier een paar acts uit het aanbod... Moet je zelf maar kijken of je liever in Mokum of in Rotjeknor gaat feestvieren - of zowel in 020 als in 010 natuurlijk... ;-). Of luister zaterdag en zondag vanaf 20.00 uur naar Vrije Geluiden!

Het Xavi Torres Trio speelt op JazzFest en was ook al eens te gast in Vrije Geluiden op NPO1: 

 

 

In Rotterdam verwachten ze de Turkse zangeres Sanem Kalfa samen met de Roemeense gitarist George Dumitriu. Prachtige klanklandschappen met oprechtheid, onschuld en humor. 

 

 

Tineke Postma is dit jaar de winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs. Need we say more? Niet te missen! Op JazzFest in Amsterdam.

 

De Nederlandse trompettist Teus Nobel gaat zijn muzikale erfenis op een geheel eigen manier te lijf. Inspiratie van jazzlegendes als Miles Davis, Christian Scott en Roy Hargrove, maar ook Eric Vloeimans en Jarmo Hoogendijk. Inspiratie ja, nabootsen: bepaald niet. Eigen stijl, eigen toon. In Rotterdam, zondagavond. 
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties