De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 44 van 2015)
23 oktober 2015 17:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 is helemaal omgegooid! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1 Cool Uncle ft. Jessie Ware - Break Away

Bobby Caldwell is de samenwerking aangegaan met R&B producer Jack Splash onder de naam Cool Uncle. Caldwell is inmiddels 64 en z’n laatste hit is alweer 30 jaar geleden geleden, maar hij heeft ‘t echt nog in zich zitten hoor. En als dan ook Jessie Ware wordt uitgenodigd, dan moet het feest wel compleet zijn.

#2 Jonathan Jeremiah - Rosario

Oh Desire, de nieuwe plaat van singer-songwriter Jonathan Jeremiah is sinds vandaag te krijgen in Engeland en Ierland, maar voor ons 'Ollanders is ie ook op iTunes al te vinden. En ga die plaat opzoeken als je even moet terugschakelen in je drukke bestaan. Want veel relaxter dan die plaat, krijg je ze niet vaak. Dit is de eerste single van dat album: 'Rosario'.

#3 Joss Stone - Cut The Line

'Cut The Line' komt van het recentelijk verschenen album Water For Your Soul en gaat over een relatie waarbij hij haar vooral buitensluit en denkt: "misschien moeten we d’r maar gewoon mee nokken". Een somber onderwerp, dus. Zeker als je het relaxte, zomerse geluid van het nummer hoort, dat een vleugje reggae aan het repertoire van mevrouw Stone weet toe te voegen.

#4 Sam Sparro - In Your Heaven

Sam Sparro, de man die we nog kennen van 'Black And Gold', heeft een nieuwe single. Sterker nog, hij heeft een hele EP uitgebracht onder de noemer Quantum Physical 2. Die is iets funkyer en meer soul dan we gewend zijn van de Australiër. Het is dus minder dance maar er kan nog altijd genoeg gedanst worden!

#5 Fridolijn - Frame This

Je hebt haar stem misschien al vaker gehoord, toen ze nog met haar vorige band Finn Silver hele mooie nummers maakte. Dat doet ze nog steeds, maar nu niet meer in Finn Silver, maar onder haar eigen naam Fridolijn. Ze heeft het afgelopen jaar ‘n album opgenomen met niet de minsten: de toetsenist van Gregory Porter speelt mee, de drummer van Jose James en dan noemen we er maar twee. Dat album is gek genoeg in Japan al uit, hier moeten we wachten tot einde van de maand, maar de eerste single ligt er al: 'Frame This'.

#6 Sven Hammond – Diamond Drink

Wie dacht dat Sven Hammond (tegenwoordig zonder 'Soul') alleen aan aanstekelijke, uptempo, orgel-gedreven soulfunk doet, heeft het mis. Afkomstig van het album IV verschijnt in oktober de single 'Diamond Drink', waarop Sven Hammond (en vooral zanger Ivan Peroti) zwoeler klinkt dan ooit tevoren. Haast Prince-achtig falset weet Peroti van een vunzig onderwerp een zwoele meezinger te maken.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties