De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 42 van 2015)
09 oktober 2015 17:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 is helemaal omgegooid! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1 Terri Walker – Open Your Mind (Schijf van 6)

Heb jij ook wel eens van die momenten dat jouw onzekerheid een mooie toekomst in de weg zou kunnen staan? Dat je niet ruimer durft te denken dan je comfort-zone? Dan heeft Terri Walker goed advies voor je. Ondersteund door een mix van soul en hip-hop adviseert de Britse om te lef te tonen: 'Open Your Mind' en ga er voor. 

#2 Greg Dean ft. Chantae Cann & Jarrod Lawson – Unconditional Love

Drie jonge, creatieve geesten hebben de handen ineen geslagen en hebben iets merkwaardig moois weten te maken. Greg Dean heeft eigenhandig Zuid Afrika al veroverd en mikt nu op de Verenigde Staten, door met Chantae Cann en Jarrod Lawson in de weer te zijn.

#3 Janne Schra – Filthy Rich

In maart van dit jaar stuurde Janne Schra een tweet de wereld in met kleine, grote gevolgen. Ze wilde in haar eigen Nijmegen een gekleurde trap maken, zoals het voorbeeld in Beirut. Enkele maanden later zal het beschilderen van die Nijmeegse versie het zelfs tot videoclip schoppen van haar nieuwe single: 'Filthy Rich'.

En de tweet in kwestie:

#4 Funkadelic ft. Kendrick Lamar – Ain’t That Funkin’ Hard On U (Louis Vega radio mix)

George Clinton en Kendrick Lamar...je zou ze niet direct bij elkaar plaatsen als succesvol muzikaal duo. En toch weten ze vriend en vijand te overtuigen, met de single 'AIn't That Funkin Kinda Hard On You', waar vervolgens mix-grootmeester Louie Vega mee aan de slag is gegaan.

#5 Ephemerals – You’ll Never See Me Cry

De heren van Ephemerals weten als geen ander muziek te maken dat je aanspreekt, zonder dat je je vinger er op kunt leggen waarom eigenlijk. 'You'll NEver See Me Cry' is er ook weer eentje uit die categorie. Meeslepend zonder dramatisch te worden, muzikaal zonder poespas, fascinerend zonder ingewikkeld te worden.

#6 Kim Hoorweg & Robin Nolan Trio – Quiet Whiskey

Kim Hoorweg is met het Robin Nolan Trio een prachtig project begonnen: ze brengen een muzikale ode aan de gedeelde liefde voor Django Reinhardt’s Parijs. Geheel in die stijl en met gevoel voor geschiedenis hebben ze een album opgenomen (Boulevard Of Broken Dreams), waarvan dit de eerste single is. En zij met een scherp oor herkennen Benjamin Herman op sax.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties