De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 40 van 2015)
25 september 2015 17:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 is helemaal omgegooid! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1. New Cool Collective & Mark Reilly - The Things You Love (Schijf van 6)

New Cool Collective is de samenwerking aangegaan met Mark Reilly, de oprichter van Matt Bianco. De afgelopen maanden zijn de handen ineen geslagen en dat heeft nu geresulteerd in een EP: The Things You Love

 

#2. Gary Clark Jr. - Cold Blooded

Als je de southern bluesrock van Gary Clark Jr. gewend bent, dan is het even wennen aan de weg die de Texaan in 2015 is ingeslagen. De vuige gitaarriffs zijn naar de achtergrond geschoven en Clark Jr. laat zich van zijn meest soulvolle kant zien, getuige ook de eerste single 'Cold Blooded' van het "soul-album" The Story Of Sonny Boy Slim.

#3. Jeff Lorber Fusion - Mustang

Jeff Lorber voorziet het dagelijks leven al sinds jaar en dag van jazzy soundtracks. Samen met Jimmy Haslip gaat hij nog een stap verder en voegt er lounge- en funk-invloeden aan toe en brengen dat uit onder de naam Jeff Lorber Fusion. Dat levert heerlijke, aanstekelijke nummers op als 'Mustang', dat sinds deze week als single uit is.

#4. Jamie Woon - Message

Liefst vier jaar zit er tussen de albums mirrorwriting en Making Time, dat sinds dit jaar uit is. Dat het zo lang heeft moeten duren, verklaart Jamie Woon door te stellen dat zijn muziek gewoon een aantal jaar nodig heeft om te rijpen. Zo ook 'Message', dat geschreven is met D'Angelo's Voodoo in zijn achterhoofd. En die stamt alweer uit 2000.

#5. Mamas Gun - People On The Run

Mamas Gun staat al jaren synoniem aan aanstekelijke, niets-aan-de-hand pop-soul. Zo ook de single 'People On The Run', dat afkomstig is van het album Cheap Hotel uit 2014. Denk aan een teruggeschroefde Raphael Saadiq of een poppy Ben l'Oncle Soul. Ben l'Oncle Pop dus.

#6. Los Charly’s Orchestra ft. Xantoné Blacq - All Around The World

Het Venezolaanse/Britse duo Los Charly's Orchestra heeft voor hun single 'All Around The World' de hulp ingeschakeld van Xantoné Blacq. Nu hoeft die naam niet direct een belletje te doen rinkelen, maar Blacq speelde al eerder op de toetsen bij Alicia Keys en Earth Wind & Fire.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties