De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 38 van 2015)
28 augustus 2015 17:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 gaat veranderen! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1. Tony Momrelle - Pick Me Up (Schijf van 6)

Tony Momrelle is een van de leadvocalisten bij de acid jazz-formatie Incognito. Maar dat hij ook solo aan de weg timmert is nu wel duidelijk. Hij dropt namelijk het soulvolle 'Pick Me Up', de eerste single van het album Keep Pushing.

#2. Angie Stone - 2 Bad Habits

Angie Stone zit ondertussen al weer 16 jaar in het vak, maar van sleet op haar stem is absoluut geen sprake. '2 Bad Habits' klinkt als een opgevoerde versie van Marlena Shaws 'Feel Like Making Love', maar met een moderne R&B saus. Angie zegt zelf twee slechte gewoontes te hebben, maar ook overduidelijk een goede: het uitbrengen van puike platen.

#3. Cee Lo Green - Sign Of The Times

Nee, het is geen cover van Prince, maar Cee Lo Green grijpt met 'Sign Of The Times' wel terug naar het verleden.  Hij leent de melodie van 'Angela' van Bob James (beter bekend als de soundtrack van de serie Taxi uit de jaren '70 en '80) en heeft daar zijn eigen stem overheen gegooid en er een Gnarls Barkley-achtige track van gemaakt. Is Cee Lo weer terug?

#4. Gare Du Nord - Gimme That Sexy Thing

Met het album Stronger! is Gare du Nord in 2015 helemaal de lounge voorbij. De band heeft gekozen voor een groovende, funky, up tempo weg en 'Gimme That Sexy Thing' is daar een sterk voorbeeld van. Helaas hebben we nog geen clip om te laten zien, maar deze fanbeelden gefilmd in TivoliVredenburg bieden alvast een kijkje in de volledig vernieuwde keuken.

#5. Con Brio - Kiss The Sun

Con Brio betekent iets in de trant van 'lekker levendig' en dat laten ze merken ook. 'Kiss The Sun' is daar een typisch voorbeeld van. Het is de eerste track van het gelijknamige album waar wij in Nederland mee kennismaken en die kennismaking mag er zijn! Vrolijke, funky soul.

#6. Patrick Lehman - Games

Drie jaar na het album Electric Soul Kitchen verschijnt er in 2015 weer nieuw werk van Patrick Lehman. 'Games' is de eerste single van het nog te verschijnen album Butchy's Son. Het is het bekende werk van Lehman: funky blazers en een zwoele stem. Maar meer heb je toch ook niet nodig?
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties