De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 36 van 2015)
28 augustus 2015 17:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 gaat veranderen! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1. Dornik - Drive (Schijf van 6)

De eerste single van het titelloze debuutalbum van Dornik heet Drive en wordt geproduceerd door Russel Elevado, die ook produceert voor D'Angelo. Deze gebruikt stapels oude analoge apparatuur die perfect past bij de sound van Dornik. Zelf omschrijven ze het als "smooth and easy funk with a nerve-tinglingly light touch. Well-dressed sophisticated pop-friendly disco with falsetto dance grooves, '80s synth whizz chicanery and a glistening vocal delivery."

Het is de perfecte soundtrack voor een mooie nazomer inclusief zwembadfeestjes met margarita's.

#2. Space Captain - Easier

Het uit Brooklyn, New York afkomstige Space Captain laat in 2015 voor het eerst van zich horen met de single 'Captain'. De mix van hiphop-beats, jazzy blazers en een soulvolle gloed zorgen voor een prettige basis om de zoete stem van zangeres Maralisa op te laten landen. Dit is pas hun eerste release, maar het smaakt nu al naar meer. Wij zitten er klaar voor.

#3. Allen Stone – Fake future

Na een tijdje radiostilte is er in 2015 weer nieuw werk van Allen Stone te horen. Met 'Fake Future' is Stone echter kritischer dan we van hem gewend zijn. "Muzikanten moeten weer muzikanten worden en minder vertrouwen op technologie. Dan blijft er live ook nog iets te genieten.", aldus Stone. Staat genoteeerd!

#4. Foreign Exchange - Body

Een pittig uptempo nummer van de Amerikaans-Nederlandse combi die Foreign Exchange is. De funky Caraïbisch aandoende beats nodigen uit om te gaan stappen, maar de teksten vermoeden wat anders. "I don't want to go out to no club tonight, I just want your body." Ja, dan ga je niet meer naar de club natuurlijk.

#5. Lalah Hathaway - Angel

Na een reeks succesvolle concerten besluit Lalah Hathaway in 2015 een live album uit te brengen, met daarop een aantal covers die ze tijdens de tour op het podium vertolkt heeft. Uiteraard zit daar werk van haar vader Donny tussen, maar ook een cover van Anita Bakers hit 'Angel'. Die live-opnames zijn nu uitgebracht als single. Precies naar het voorbeeld dat Allen Stone graag ziet dus.

#6. Ladies Of Soul - Feel Good

Dansen bij de vrijdagmiddagborrel? Dat kan nu ook met 'Feel Good' van de Ladies Of Soul. Ze hebben er een Nile Rodgers-achtig gitaarloopje voor uit de kast getrokken, met het idee "Wat Pharrell kan, kunnen wij ook!" Daar zijn nog geen beelden van beschikbaar, maar Tjeerd Oosterhuis geeft wel alvast een teaser weg op Youtube:
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties