De Radio 6 Soul & Jazz Tip 6 (week 35 van 2015)
21 augustus 2015 17:40

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 gaat veranderen! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1. Mayer Hawthorne - Handy Man

Bij het samenstellen van het in 2011 verschenen album How Do You Do wist 'Handy Man' de snijtafel niet te overleven en kwam ergens in het archief van Mayer Hawthorne terecht. Dat de soulzanger het nummer niet vergeten is blijkt vier jaar later, wanneer hij het als single uitbrengt...op een USB-stick in de vorm van een hamer!

#2. Sabrina Starke - Next Man

Sabrina Starke kijkt met 'Next Man' kritisch naar zichzelf en de wereld waarin we leven. We zijn allemaal op zoek naar de dezelfde dingen in het leven: liefde, acceptie en waardering. We zijn kortom meer hetzelfde dan verschillend. "You're not different, you're the same. As the next man".

#3. Shaun Martin – The Yellow Jacket

Na gespeeld te hebben in de bands van Chaka Khan, Erykah Badu en bij (de jazzsensatie van 2014) Snarky Puppy besluit toetsenist Shaun Martin in 2015 om een album op te gaan nemen als leider van een band. Dat levert direct een frisse, groovy, moderne jazz-track op: 'Yellow Jacket', met een ijzersterke Martin achter de piano.

#4. Luna Mae - Sugar (Soul & Jazz Talent)

Kakelvers Soul & Jazz Talent, maar dat geheel terzijde. Hoewel. Het is natuurlijk dankzij haar heerlijke muziek uitgeroepen is tot Soul & Jazz Talent. Jaap Brienen vergeleek haar al met Joss Stone en dat kan niemand na beluistering ontkennen. Zet het zomerse 'Sugar' op en je denkt middenin de nieuwe plaat van de Britse zangeres te vallen, maar niets is minder waar. Luna Mae komt namelijk gewoon uit Nederland. Al zou je dat niet zeggen.

#5. Son Little – Lay Down

Een goed nummer kan je even doen stilstaan. Een fantastisch nummer kan de hele wereld tot stilstaan brengen. 'Lay Down' van Son Little valt in die laatste categorie. Een gitaar en een soulvolle blueszanger. Meer is er niet nodig om de dag een paar minuten langer te laten duren dan normaal. Son Little heeft samengewerkt met The Roots en Mumford & Sons en weet dus hoe je kwaliteit muziek maakt. Dat is te merken ook.

#6. Babyface – We’ve Got Love

Toen we de nieuwste single van Babyface voorbij hoorden komen, besloten we gelijk een artikel te wijden aan deze zanger/producer. Dat lees je hier. Maar 'We've Got Love' verdient meer dan een artikeltje op onze site. Op het nieuwe album Return Of The Tender Lover grijpt Kenny 'Babyface' Edmonds namelijk terug naar de sound van Tender Lover, het album waar hij wereldwijd mee doorbrak in 1989. Al is het allemaal in een moderner jasje gestoken.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties