De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 34 van 2015)
14 augustus 2015 18:00

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 gaat veranderen! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1. Liam Bailey – 'Summer Rain'

Liam Bailey is een Engelse muzikant en zanger. Hoe kan je hem het beste omschrijven? Nou, een mix van Otis Redding, Sam Cooke, Bob Marley en Bill Withers. Een vrij ruime omschrijving dus, die hij te danken heeft aan de mengelmoes van soul, reggae en blues die terug te horen is in zijn muziek en stem. Op Polydor Records brengt hij in 2010 en 2011 drie EP's uit en wordt zijn al afgemixte debuutplaat (Out Of The Shadows) op het laatste moment toch niet uitgebracht. Hij stapt over naar Flying Buddha/Sony, waar hij in 2014 dan eindelijk zijn debuutplaat kan uitgeven, onder de titel Definitely Now. Zijn 'Summer Rain' is de nieuwe Schijf van 6 en hoor je dan ook de hele week extra vaak voorbijkomen op Radio 6!

#2. Quantic Presents The Western Transient – 'A New Constellation'

Quantic Presents The Western Transient is het nieuwste project van Will Holland, die in de muziekwereld onder artiestennaam Quantic bekend staat. Hij koos voor dit project een aantal van zijn favoriete muzikanten uit om hiermee een set nieuwe composities te schrijven. Net als musici van 'vroeger' neemt hij in intieme setting en op de oude opnamemethode een serie nieuwe klassiekers in de soul en jazz op. Het is dan ook een echt eerbetoon aan de kwaliteit van jazzensembles uit de vorige eeuw. Met een energie van jewelste!

#3. Lindsey Webster – 'Fool Me Once'

Lindsey Webster is een soulzangeres, wier rijke stem erop gedreven is te verbinden met haar luisteraars doordat ze haar emoties goed kan overbrengen. In 2009 ontmoet ze haar partner Keith Slattery en samen begint ze haar avontuur als professionele muzikante. Meer dan 600 shows volgen en haar eerste album wordt een succes. Bij de Independent Music Awards mag ze de prijs voor 'Best Acoustic Song' ophalen en hiermee komt ze ook onder de aandacht bij Atlanta Records, waarop ze haar tweede album You Change uitbrengt.

#4. Warren G ft. Nate Dogg – 'Keep On Hustlin''

Vorige maand kwam Warren G al met een nieuw nummer - 'Our House' - waar Nate Dogg voor het eerst sinds tijden na zijn dood op te horen was. Nu is er dus alweer een nieuwe track met Nate: 'Keep On Hustlin''. Ook Jeezy en Bun B hebben hun vocalen hiervoor verleend aan Warren G. 'Keep On Hustlin'' zal op de EP Regulate... G Funk Era II verschijnen, maar had net zo goed op een album van 20 jaar geleden kunnen staan. De sound van die tijd is bijzonder sterk terug te horen op de EP.

#5. Speedometer ft. Junior James – 'No Turning Back'

Speedometer is inmiddels geen onbekende meer in de business. Dat hebben ze natuurlijk te danken aan hun gretige aanpak om de pure funk en soul nieuw leven in te blazen. Al langer dan een decennium zijn ze actief en hebben ze onder andere samengewerkt met Eddie Bo, Sharon Jones, Sir Joe Quarterman en ex-James Brown vocalist Martha High. Nu geven ze het woord aan James Junior, een kersvers talent die al wordt vergeleken met de nieuwe Donny Hathaway of Stevie Wonder. Het uptempo nummer doelt met zijn teksten op het probleem van immigratie in de 21ste eeuw.

#6. 1968 Soul Power! (by Rasheed Ali) – 'Out Of Sight'

Het jaar 1968 was alles behalve vredig in de Verenigde Staten. Een jaar waarin bijzonder veel is gebeurd en veranderd. Dat jaar heeft de stempel gedrukt op de Amerikaanse geschiedenis. En het is dan ook het lijdend voorwerp van het project dat Rasheed Ali heeft opgezet. Soul Power telt 18 tracks en is een serieuze poging om terug te gaan in de tijd en muziek bij al die gebeurtenissen te schrijven die weer een nieuw leven in de zwarte geschiedenis blazen. De Civil Rights, KKK, Vietnamoorlog en de moord op Martin Luther King zijn maar een paar voorbeelden uit dat jaar. Rasheed Ali heeft een goede stap gezet om hier een album over te maken.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties