De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 31 van 2015)
31 juli 2015 18:00

Wekelijks stellen we een lijst met tips samen die de 6 beste nieuwe Soul- & Jazznummers van dit moment bevatten. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Rudy Mackay. Dus: Zet 'm op Rudy!


De Soul & Jazz Top 6 gaat veranderen! Waar we eerst nog naar de 6 meest relevante artiesten van de week keken, zullen we het vanaf nu anders aanpakken. Elke week schotelen we je de 6 beste nieuwe releases van die week voor. Met als klap op de vuurpijl de nieuwe Schijf van 6, die elke week als nummer 1 wordt gepresenteerd!

#1. Lee Fields & The Expressions - 'Standing By Your Side'

Lee Fields wordt vaak vergeleken met Bobby Womack, Otis Redding en James Brown, maar is meer dan alleen een vergelijking waard. Fields is Fields. 'Standing By Your Side' is de eerste single die van zijn nieuwe album Emma Jean afkomt. Het is een uptempo nummer dat er zeker weten voor zorgt dat je voetjes van de vloer gaan. Deze week hoor je hem extra vaak voorbijkomen op Radio 6, want het is de nieuwe Schijf van 6!

#2. Jungle By Night - 'El Miraglo'

De evolutie van Afrobeat, zo worden de heren van Jungle By Night ook wel eens genoemd. Hun single 'El Miraglo' komt vers van de pers en is wederom een nummer dat gevoed wordt door funk en een vrolijke, energieke en overheersende blazerssectie. Wie kan hier nou niet van genieten?

#3. Bilal - 'Open Up The Door'

Bilal opent zijn deuren naar een nieuw begin met zijn single 'Open Up The Door', die na twee jaar afwezigheid verschijnt. Het is de eerste single die van zijn vijfde studioalbum In Another Life komt. Bilal heeft op dit album helpende handjes ontvangen in de vorm van Kendrick Lamar, voor wie hij eerder zelf al een zangpartij opnam. Onze Angelique sprak hem onlangs nog en die video kan je hier bekijken!

#4. Prince - 'Stare'

Zo heeft Prince opeens een nieuwe single. Het nummer heet 'Stare' en is vooralsnog alleen te beluisteren via Spotify. Het is opvallend dat hij deze plaat op Spotify heeft gezet, want enkele weken geleden verwijderde hij juist al zijn muziek van de streamingsdienst. Prince is bezig met een nieuw album samen met zijn band 3rdEYeGirl. De plaat heeft ook al een naam: The Hit & Run Album. Of 'Stare' daar ook op komt te staan, is nog niet bekend.

#5. Gene Dudley Group ft. E - 'I've Changed'

'I've Changed' klinkt als klassieke soul uit de vorige eeuw met zijn duidelijk aanwezige blazerssectie en zweverige zangpartijen. Het geeft een echt zomers gevoel dat blijft hangen en dat is precies waar de jonge multi-instrumentalist Gene Dudley voor ging met deze single. Hij is pas 27 jaar, maar heeft de genen van grote funk- en soulartiesten uit de jaren '80.

#6. Graziella Hunsel - 'Just Me'

Graziella Hunsel: "Just me.. Teacher by day & singer by night", zo leest haar website. Maandenlang heeft de Nederlandse zangeres geleefd naar het moment dat haar single 'Just Me' uitkomt. Nu het moment daar is, zijn wij erg enthousiast over de vrolijke single en benieuwd naar het album Minute Made Woman dat eraan zit te komen.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties