De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 30 van 2015)
24 juli 2015 17:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, vandaag achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!


#1. Gregory Porter

Het tributealbum voor Nina Simone is uit. Nina Revisited, A Tribute To Nina Simone hangt samen met de documentaire What Happened Miss Simone?, die twee weken daarvoor al op Netflix werd gereleased. Op het album staan bijdrages van Mary J. Blige, Usher, Gregory Porter en Nina Simone’s dochter Lisa Simone. Van Lauryn Hill staan maar liefst 6 bijdrages op de plaat, waaronder 'Feeling Good'. Misschien één van de meest indrukwekkende is de opname van Gregory Porter, die 'Sinnerman' op zijn bekende krachtige manier zingt en het nummer zich totaal eigen maakt.

#2. Tyrese

Bijna 17 jaar geleden kwam Tyrese voor het eerst de Billboard chart binnen. Het is nu dan eindelijk zover, Tyrese scoort zijn eerste nummer 1 album op de Billboard 200 chart. De Billboard 200 bestaat uit de populairste albums van de week. Zijn nieuwste album Black Rose kwam uit op 10 juli en in de eerste week verkocht het album al 77.000 exemplaren. Black Rose is het zesde album van Tyrese en de derde die het tot de Top 10 schopt.

#3. Black Eyed Peas

De Black Eyed Peas zijn weer terug. Na een stilte van vijf jaar hebben ze afgelopen weekend hun nieuwe single 'Yesterday' gepresenteerd. De band bestaat nu al twintig jaar en Will.i.am, Apl.de.ap en Taboo kijken met deze plaat terug naar hun oldschool hiphophelden. Opvallend is dat zowel op de single als in de clip zangeres Fergie niet voorkomt. Zij zat er ook niet vanaf het begin bij, pas na zeven jaar werd zij vast onderdeel van de Black Eyed Peas. Erykah Badu beschuldigt de Black Eyed Peas van plagiaat. De clip lijkt wel heel erg op die van 'Honey' van Erykah Badu. In de video van 'Yesterday' staan de heren van de Black Eyed Peas in een platenzaak en houden oldschool vinylplaten omhoog die tot leven komen. En dat doet Erykah Badu in 'Honey' ook, soms zelfs met dezelfde platen. Erykah kan er wel cynisch om lachen, zo blijkt op Twitter: "Ik denk dat de Black Eyed Peas mijn idee een beetje hebben gejat. Lol." Oordeel zelf!

#4. Sly & The Family Stone

Epic Records gaat na bijna 50 jaar een live album van Sly & The Family Stone uitbrengen. Het wordt een 4CD-box met liveopnames van Sly & The Family Stone Live At The Fillmore East, opgenomen tijdens hun concerten op 4 en 5 oktober 1968. Op de box is ook een primeur te horen in de vorm van de allereerste live-uitvoering van 'St. James Infirmary'.

#5. Cee Lo Green

Cee Lo Green heeft een nieuwe single uit! Het is een ode aan de acteur en komiek Robin Williams. De titel is simpelweg 'Robin Williams'. De acteur leed aan depressies en pleegde vorig jaar zelfmoord. Cee Lo Green heeft deze plaat gemaakt als een eerbetoon aan onze menselijkheid, zo zegt hij zelf. Er is kracht nodig om te lachen als het even tegenzit. 'Robin Wiliams' is de eerste single van Cee Lo Green van zijn nieuwe album Heart Blanche. Die zal in het najaar verschijnen.

#6. Hiatus Kaiyote

De uit Melbourne afkomstige band Hiatus Kaiyote is zonder twijfel een van de meest interessante bands op het snijvlak van funk, soul, electro en R&B van dit moment. Zelf noemen ze hun muziek ‘future soul’. Qua zang is de invloed van Stevie Wonder onmiskenbaar. De band rond zangeres/songwriter en gitarist Nai Palm wordt hogelijk gewaardeerd door mensen als Questlove, Erykah Badu, Thundercat, Flying Lotus en Gilles Peterson. Deze week stonden ze in de North Sea Jazz Club!
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties