De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 27 van 2015)
03 juli 2015 17:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, vandaag achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!


#1. Esperanza Spalding

Esperanza Spalding komt naar Nederland! Op 6 november treedt ze op in Paradiso en de voorverkoop begint vandaag al. Het concert is onderdeel van de Emily’s D+Evolution Tour, waarmee ze nu door Amerika reist. Voor deze tournee gebruikt ze haar tweede naam Emily, die ze al meer dan vijftien jaar niet meer heeft gebruikt. “Door die naam weer te gebruiken, is het alsof ik terug ga naar mijn jeugd en mijn dromen van vroeger weer boven komen”, zegt ze in een interview met de Washington Post. Spalding ziet er tijdens haar optreden dan ook uit als een schoolmeisje. En dus op 6 november ook in Paradiso te zien!

#2. Prince

Prince heeft zijn muziek van Spotify en Apple Music gehaald. Waarom is niet helemaal duidelijk. Op zijn Spotifypagina staat alleen te lezen dat hij de streamingdiensten heeft verzocht al zijn muziek te verwijderen en dat dit verzoek natuurlijk gehonoreerd is. “Wij hopen zijn muziek snel weer te kunnen aanbieden”, schrijft Spotify. Vooralsnog is de muziek van Prince nog wel op Tidal te horen, de streamingdienst van Jay-Z. Prince zette gisteren overigens een nieuw nummer online: 'Hardrocklover' heet-ie en het klinkt zo:

#3. Shirma Rouse

Ook Shirma Rouse treedt op tijdens het North Sea Jazz Festival! Dat postte de zangeres van de week op Instagram. “Woyowwwww!” schreef ze, “een band is uitgevallen op North Sea Jazz en ik mag de slot rocken met mijn band!! Feeling blessed!!” Veel uitroeptekens en enthousiasme bij Shirma. Ze is op vrijdag 10 juli te zien op het festival in Rotterdam.

#4. Amy Winehouse

De baas van Universal Music heeft laten weten dat hij de demo’s voor het derde, nooit uitgebrachte album van Amy Winehouse heeft vernietigd.  Dat vertelde hij in een interview naar aanleiding van de documentaire Amy, die aan het einde van deze week in Engeland in première gaat. “Ze was een paar weken voordat ze overleed klaar met het schrijven van de nummers”, vertelt hij. Er waren ongeveer 14 songs. “Het was een morele beslissing om ze te vernietigen", legt hij uit. Er zal dus nooit meer nieuw werk van Amy Winehouse uitkomen. De zangeres overleed in juli 2011 op 27-jarige leeftijd. De documentaire Amy is vanaf 13 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.

#5. Typhoon

Typhoon werkt aan een nieuwe plaat: Moro Lobi gaat die heten en dat betekent 'meer liefde'. De plaat is het vervolg op het album Lobi Da Basi, dat ‘liefde is de baas’ betekent. “Het verhaal van die plaat was nog niet klaar”, zegt Typhoon in een interview met HP De Tijd. Het was eigenlijk de bedoeling dat de nieuwe plaat deze zomer al in de winkels zou liggen, maar door het succes van Lobi Da Basi heeft Typhoon te weinig tijd gehad om nieuwe muziek te maken. Wanneer de nieuwe plaat nu uitkomt is nog onduidelijk, maar er wordt dus aan gewerkt. Typhoon heeft trouwens ook plannen om volgend jaar op theatertournee te gaan. “Theater is heel intiem: je kunt je niet verschuilen achter het bombastische van een concert”, zegt hij hierover.

#6. BRUUT!

Afgelopen maandag is 10.000 euro opgehaald met het benefietconcert dat in Paradiso werd gehouden voor Melody Line. Dit Amsterdamse muziekcentrum brandde eind mei helemaal af waardoor veel muzikanten al hun spullen kwijt waren. Joris Schlarman, drummer van Radio 6 Soul & Jazz Talent BRUUT!, had ook een repetitieruimte in het pand. BRUUT! trad zelf ook op tijdens het benefietconcert in Paradiso, net als Moke, De Dijk en Soul & Jazz Talent Sarah-Jane.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties