De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 25 van 2015)
19 juni 2015 17:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, vandaag achter elkaar afgespeeld door Herman Hofman. Dus: Zet 'm op Herman! ;-)


#1. D'Angelo

In het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone is het eerste interview met D’Angelo te lezen sinds de release van zijn album Black Messiah. Het heeft 14 jaar geduurd voordat de opvolger van zijn vorige album Voodoo uitkwam, 'maar de tijd was er rijp voor', vertelt de zanger in het interview. Veel van zijn teksten gaan over politiegeweld en ‘zwarte wanhoop’. Na de rellen in Ferguson vond D’Angelo dat hij zijn steentje moest bijdragen aan de discussie. Omdat hij het album hierdoor ietwat gehaast op de markt heeft gebracht, is het maar gedeeltelijk geworden wat hij voor ogen had. Daarom werkt hij nu hard aan een opvolger waar tracks op komen te staan die hij voor dit album al had opgenomen, maar die nog niet helemaal af zijn. Hoe lang het gaat duren voordat dit nieuwe album uitkomt is niet bekend.

#2. Leon Bridges

Het nieuwe album van Leon Bridges kan je nu al via de stream beluisteren. Het album Coming Home komt aankomende week pas officieel uit, maar de tien tracks staan nu al online op de site van het Amerikaanse radiostation NPR. Daar is ook te lezen dat de invloeden van Sam Cooke, Marvin Gaye  en de gospel groep The Valentino’s goed te horen zijn op het album. "Start listening!", zo twittert Bridges zelf over de stream. Hij komt binnenkort trouwens ook naar Europa: op 28 juni is hij te zien op Rock Werchter in België en op 4 september treedt hij op in Paradiso in Amsterdam. Inmiddels is het album ook op Spotify te beluisteren.

#3. Janet Jackson

Janet Jackson heeft haar fans via Twitter laten weten dat ze heel belangrijk voor haar zijn. "I wanna tell you how important you are to me, love J", zo schreef ze. Ze voegde een kort fragment van een liedje toe aan de tweet, dat waarschijnlijk op haar nieuwe album Unbreakable komt. Met het nieuwe album wil Janet de wereld laten weten dat liefde ‘onbreekbaar’ is, ondanks de fouten, de pijn en het verlies waar we mee te maken krijgen in ons leven. Unbreakable komt deze herfst uit en op 31 augustus begint haar The Unbreakable World Tour in Vancouver.

#4. Pharrell Williams

Pharrell Williams sloot zondag onverwacht het Pinkpop Festival af, nadat de Foo Fighters moesten afzeggen. Dave Grohl was eerder dit weekend van het podium gevallen bij een concert in Göteborg (Zweden) waardoor de band op het laatste moment niet naar Limburg kon komen. Het was een gok om de populaire rockband te vervangen door Pharrell Williams: toch totaal andere muziek! Maar het pakte goed uit. Vooral de nummers van N.E.R.D. werden goed ontvangen door het publiek. Pharrell begon zijn optreden trouwens met de woorden: "Hello Amsterdam!", een blunder van jewelste.

#5. Beyoncé

Beyoncé is te zien in de nieuwe videoclip van Madonna. Gisteren postte Madonna de poster voor haar nieuwe clip 'Bitch, I’m Madonna' op Instagram. Daarop is naast Beyoncé een groot aantal andere sterren te zien, waaronder Rita Ora, Katy Perry en Nicki Minaj. Die laatste is ook te horen op de nieuwe single. Wat de rol van Beyoncé is, is nog niet bekend. De clip zou eigenlijk gisteren al online geplaatst worden, maar hij is nog niet helemaal af. “Video coming soon!”, zegt Madonna hierover. Inmiddels staat hij al online, bekijk hem hieronder!

#6. Stevie Wonder

Prince heeft vorig weekend een twee uur durend concert gegeven op een privéfeestje van de Obama’s. Officiële woordvoerders van het Witte Huis willen dit nieuws niet bevestigen, maar er werd druk over getwitterd door de genodigden van het feestje. Prince speelde hits als 'Purple Rain' en 'Kiss' en niemand minder dan Stevie Wonder kwam een gastoptreden doen. Samen zongen ze 'Signed, Sealed, Delivered, I’m Yours'. Prince was dit weekend al in Washington voor een concert in het Warner Theater.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties