Gratis concert voor behoud van Soul & Jazz
12 mei 2015 18:25

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw organiseert op 25 mei in het Vondelpark in Amsterdam een mooi concert onder de naam Keep The Soul & Jazz Alive, The Radio 6 Concert. De NTR zendt het uit.


We hadden al de uitzending van DWDD met onze Mijke van Wijk dat de jazz in Nederland vierde en natuurlijk de fantastische track die onze Friends of Radio 6 maakten, waarvan de opbrengst naar een goed doel ging. Maar het is nog niet klaar met muzikanten die de Soul & Jazz een hart onder de riem willen steken, aangezien Het Jazz Orchestra of The Concertgebouw aanstaande 25 mei helemaal gratis en voor niks een openluchtconcert in het Vondelpark organiseert onder de naam: Keep the Soul & Jazz Alive, The Radio 6 Concert (ja, maak daar maar eens een overzichtelijke hashtag van). 

Nationale en internationale sterren in het park

Deze artiesten zullen op tweede pinksterdag in het Vondelpark Openluchttheater Radio 6 een muzikaal hart onder de riem steken: Myles Sanko (UK), Ruben Hein, Giovanca, Paul van Kessel en Edwin Rutten, Dorona Alberti, Kim Hoorweg, Sabrina Starke, Mathilde Santing, Janne Schra, Ntjam Rosie, BL3NDER en saxofonist Benjamin Herman. Binnenkort worden nog meer namen aan de line-up toegevoegd.

Hoe meer soul- en jazzfans, hoe beter

Juan Martinez, zakelijk leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw roept iedereen op naar het gratis concert te komen: “We willen een groot signaal afgeven, dus hoe meer soul- en jazzfans er die dag in het park staan, des te beter.” Volgens Martinez is NPO Radio 6 onmisbaar voor de Nederlandse muziekscene: “Het is hét platform voor heel veel Nederlandse artiesten, podia en festivals die op deze manier met het publiek in aanraking komen, die kunnen straks nergens meer terecht. Veel mensen leren nieuwe muziek kennen via de zender. Het is toch ondenkbaar dat er straks geen jazz meer te horen is op de nationale radio?”.

Keep the Soul & Jazz Alive, The Radio 6 Concert duurt van 14:00 tot 18:00 en wordt live uitgezonden door de NTR van 12:00 tot 19:00, waarbij de presentatie wordt verzorgd door DJ’s Winfried Baijens en Angelique Houtveen. Ben je erbij? Meld je aan als aanwezig op het Facebookevent!

 

Powered by NTR

Delen

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties