De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 18 van 2015)
01 mei 2015 17:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, vandaag achter elkaar afgespeeld door Herman Hofman. Dus: Zet 'm op Herman! ;-)


#1. Ben E. King

Ben E. King is gisteren op 76-jarige leeftijd overleden. Hij begon zijn carrière aan het eind van de jaren vijftig met de groep The Drifters. Zijn grootste hit was 'Stand By Me', die in de Verenigde Staten in 1961 de top 5 behaalde. In onze Zwarte Lijst van dit jaar behaalde het nummer de 167ste plek. Eerder dit jaar heeft de Library of Congress in Washington het nummer in de nationale collectie opgenomen.

#2. Herbie Hancock

Gisteren was het de International Jazz Day, een initiatief van Unesco met als hoofdambassadeur Herbie Hancock. Die introduceerde het in 2011 als een dag om het bestaan en het belang van Jazz te vieren. De grote uitsmijter is het concert van gisteravond waar 's werelds grootste jazz-artiesten het podium deelden in Parijs. Herbie Hancock, Dianne Reeves, Marcus Miller, Al Jarreau, Dee Dee Bridgewater en ga zo maar even door.

#3. Nina Simone

What Happened, Miss Simone? is een documentaire die het publiek achterover liet slaan op onder andere de befaamde filmfestivals van Sundance en Berlijn. Vanaf 26 juni is de documentaire te zien op Netflix en de aardige mensen van Netflix gunden ons de primeur van de trailer. Simpelweg omdat wij Nina Simone een warm hart toedragen en eren waar het kan.

#4. Typhoon

Typhoon geeft een groot concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Op vrijdag 11 december sluit hij zijn Lobi Da Basi-tour spectaculair af met "een paar vette verrassingen", aldus Typhoon. De kaartverkoop voor dit optreden is inmiddels begonnen. De komende tijd heeft Typhoon het nog druk. Op Bevrijdingsdag, aankomende dinsdag, staat hij op drie festivals: in Haarlem, Den Haag en Zwolle. En op 10 juli opent hij het North Sea Jazz Festival in de grote Nile-zaal.

#5. Amy Winehouse

De familie van Amy Winehouse is niet blij met de film Amy, die dit voorjaar in première gaat op het filmfestival in Cannes. De familie vindt de docu misleidend en niet in balans. Papa Mitch Winehouse werd misselijk van de film, zo zegt hij tegen het Britse blad People. In de film wordt gesuggereerd dat Amy niet werd ondersteund door haar familie toen ze daar de meeste behoefte aan had. En dat klopt niet, aldus Mitch Winehouse. De makers blijven achter hun film staan. Ze hebben ruim honderd mensen gesproken over Amy Winehouse en er een objectief verslag van gemaakt. In Nederland komt Amy op 8 oktober in de bioscoop.

#6. Metropole Orkest

Het Metropole Orkest doet dit jaar opnieuw mee aan BBC Proms. Dat is een prestigieuze concertserie in de Royal Albert Hall in Londen. Op woensdag 12 augustus zijn ze onderdeel van het zogeheten Prom 37, een concert waarin de Britse urbanscene centraal staat. Het Metropole Orkest, met Jules Buckley aan het hoofd, speelt dan samen met Engelse rappers als Wretch 32, Stormzy en MistaJam. Het concert wordt live uitgezonden op BBC Radio 3. Het Metropole Orkest houdt van samenwerkingen: zo speelden ze eerder al met Gregory Porter, Laura Mvula, Alain Clark en Snarky Puppy.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties