De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 11 van 2015)
13 maart 2015 16:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!


#1. Marvin Gaye

Op 18 april is het Record Store Day en daar werden deze week de eerste exclusieve releases voor bekendgemaakt. Marvin Gaye's 'How Sweet It Is To Be Loved By You' wordt op 7-inch single uitgebracht en is één van de meer dan honderd vinylreleases op die dag.

#2. Kovacs

Soul & Jazz Talent Kovacs gaat weer touren door Nederland! Vooralsnog staan er acht shows gepland vanaf oktober. De tour staat in het teken van haar debuutalbum Shades Of Black, dat 2 april zal verschijnen.

#3. Sergio Mendes

Nieuws! De organisatie van North Sea Jazz heeft het nog niet officieel bekendgemaakt, maar Sergio Mendes heeft zichzelf al bevestigd voor het festival. Op zijn site staat dat hij dit jaar weer van de partij is.

#4. Bo Saris

Sylvana Simons blaast haar historische show Sylvana's Soul weer nieuw leven in! Met een vernieuwde variant op de succesvolle show zal ze een muzikale talkshow presenteren in de North Sea Jazz Club, Amsterdam. Op 12 april is de eerste aflevering, waar Bo Saris te gast zal zijn.

#5. George Clinton

George Clinton is 73 jaar, maar hij denkt nog lang niet aan pensioneren. Samen met Parliament/Funkadelic komt de funklegende op maandag 27 juli een feestje vieren in Paradiso. 30 jaar geleden was hij de producer van een album van de Red Hot Chili Peppers.

#6. R. Kelly

Het is vandaag internationale R. Kelly dag, en dat wordt groots gevierd in Amsterdam. Café Struik organiseert via Facebook het hele weekend een evenement gewijd aan R. Kelly. De capaciteit is ongeveer 60 man, maar op het moment van schrijven hebben al meer dan 6.300 mensen aangegeven aanwezig te zijn.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties