De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 9 van 2015)
27 februari 2015 16:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!


1. D'Angelo

Afgelopen woensdag werd bekend gemaakt dat D'Angelo op het North Sea Jazz Festival van 2015 staat. Natuurlijk waren er een nog een groot aantal andere namen bekend gemaakt, maar we konden ze niet allemaal in deze lijst opnemen.

2. Tuxedo

Zowel DWDD als GIEL hadden Tuxedo op visite deze week. Zeg jij het maar: welke 'Do It' is funkyer?

3. John Legend

Mocht je ons gevolgd hebben de afgelopen weken, dan kon het je niet zijn ontgaan dat we ruimschoots aandacht hebben besteed aan de film Selma. En dat was men bij de Oscars ook opgevallen. De film werd namelijk bekroond met het gouden beeldje voor de soundtrack. Geheel terecht wat ons betreft!

4. Mark Ronson

Niet uit de charts te slaan, die 'Uptown Funk' van Mark Ronson en Bruno Mars. Noem een land en het staat er wel in de top 10. En ook wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Zullen we 'Uptown Funk' bij deze dan maar gelijk uitroepen tot de 'Happy' van 2015?

5. Kovacs

Organisator Jan Smeets wist deze week een aantal fraaie namen uit de hoge hoed te toveren die op Pinkpop komen te staan, dit jaar. En met gepaste trots hoorden wij dat ons Soul & Jazz Talent Kovacs daar ook tussen staat!

Mocht je volledig hebben gemist wie Kovacs nou eigenlijk is, dan hebben we hier een mooi filmpje waarin ze zichzelf voorstelt.

6 Clark Terry

De legendarische trompettist Clark Terry is helaas komen te overlijden deze week. Terry wist een respectabele leeftijd te bereiken van 95, maar zal vanwege zijn fabuleuze live performances nog vele jaren voortleven in de gedachten van vele muziekliefhebbers.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties