De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 3 van 2015)
16 januari 2015 16:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!


1. Mark Ronson

Eerder deze week slingerde Mark Ronson zijn nieuwe album Uptown Special de wereld in. We kenden de eerste single 'Uptown Funk' met Bruno Mars natuurlijk al, maar nu kunnen we dus ook genieten van de rest van het album. Met als een van de hoogtepunten: het funky, James Brown-achtige 'Feel Right'.

2. John Legend

John Legend heeft een Golden Globe voor 'Glory', de themasong van de film Selma, in de wacht gesleept. En daarmee is het nog niet klaar met het prijzencircus voor Legend, want datzelfde nummer is ook nog eens genomineerd voor een Oscar! Nog even blijven duimen dus, John.

3. GOSTO

Zaterdagavond zenden we live uit vanaf Noorderslag, waar we ook een podium van Soul & Jazz Talenten hebben neergezet. Dat Radio 6 podium wordt geopend door GOSTO, die eerder deze week óók al te gast was bij ons! Dat kan haast geen toeval zijn!

4. Paolo Nutini

De afgelopen week scoorde Paolo Nutini een Megahit op 3FM met 'Iron Sky'. Gezien de recente gebeurtenissen in Frankrijk kreeg het toch al emotionele 'Iron Sky' nog een extra, diepe laag.

5. Eddie Murphy

Eddy Murphy doet naast zijn acteurs- en comedianwerkzaamheden zo nu en dan een poging om ook als zanger serieus genomen te worden. Zijn meest recente poging is een hele goede. Zanger Eddie Murphy dus, met de nieuwe single: 'Oh Jah Jah'

6. Clifford Adams

Afgelopen maandag heeft Clifford Adams op 62-jarige leeftijd zijn strijd tegen leverkanker verloren. De trombonist van o.a. Kool & The Gang vocht al een aantal maanden tegen de ziekte, maar was niet verzekerd en kon het gevecht financieel niet dragen, met zijn dood tot gevolg. Gelukkig hebben we altijd de muziek van Adams nog.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties