De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 2 van 2015)
09 januari 2015 16:27

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!


1. Sarah-Jane

Dit Radio 6 Soul & Jazz Talent staat in ons lijstje van 14 artiesten waarvan we veel verwachten in 2015. De organisatie van Noorderslag is het in ieder geval met ons eens, want zij hebben haar uitgenodigd voor dit talentenfestival. Het jaar begint dus goed voor Sarah-Jane! Voor jou ook? Vanaf morgen geven we kaarten weg voor die avond, volgende week zaterdag in de Oosterpoort in Groningen.

2. Steely Dan

Eerder deze week is bekend gemaakt dat Steely Dan dit jaar op Coachella staat! De band rondom Donald Fagen en Walter Becker kan dus na een aantal rustigere jaren in april voor meer dan 500.000 man komen te staan.

3. The Cool Quest

Soul & Jazz Talent The Cool Quest gaat het komende jaar uitgebreid op tournee, te beginnen op Noorderslag! Mocht je deze funkende talenten live willen gaan zien dan is dit dus jouw kans!

4. Hans Dulfer

Hans Dulfer is aan een jubileumtournee begonnen, al mogen we het van hem zo niet noemen. Maar "met een naam als Jubileumtour Route 75 verkoop je concerten nu eenmaal makkelijker uit", aldus Dulfer zelf. De tour wordt afgesloten in Japan...en dat gaat dan ongeveer zo:

5. Snoop Dogg

Gisteren werd bekend dat er een nieuw album van Snoop Dogg aan komt dat Bush gaat heten. En daar zijn kosten, moeite, noch contacten voor gespaard. Pharrell Williams produceert alle nummers, Stevie Wonder is gestrikt om op een paar nummers mee te doen en ook Charlie Wilson (The Gap Band) zal te horen zijn op het album. De eerste single is ook al bekend: dat wordt 'Peaches N Cream'. Bush verschijnt halverwege maart van dit jaar.

6. Marvin Gaye

Maar we kunnen natuurlijk niet om de tragische gebeurtenissen in Parijs heen. Zo'n moment waarop je je afvraagt wat er allemaal aan de hand is in de wereld. 'What's Going On' werd als een van de eerste platen aangevraagd bij Zet 'm Op Pieter, toen het nieuws van de aanslagen bekend werd gemaakt. Wij hadden onze gevoelens niet beter kunnen verwoorden dan Marvin Gaye zelf.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties