NPO Soul & Jazz

De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 50 van 2014)

  1. Nieuwschevron right
  2. De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 50 van 2014)

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!

1. Tony Bennett & Lady Gaga

Deze week is bij Jaap Brienen in de uitzending bekend gemaakt dat het opvallende duo Tony Bennett en Lady Gaga op het North Sea Jazz Festival van 2015 staan.

2. Kwabs

Deze week is de BBC naar buiten gekomen met The Sound Of 2015. Kortweg een lijstje met artiesten waarvan zij het meest verwachten in het komende jaar. Op die lijst staat o.a. Kwabs, die ook wij een grote toekomst voorspellen. Afgelopen woensdag werd The Sound Of 2015 uitvoerig behandeld in De Wereld Draait Door...en welke muzikale gast stond daar op het podium?

3. Sazz Leonore

We zijn weer een nieuw NPO Radio 6 Soul & Jazz Talent rijker in Nederland! In navolging van o.a. Kris Berry, Jungle By Night, Kovacs, The Cool Quest en Sarah-Jane is Sazz Leonore de volgende die wij een grote muzikale toekomst voorspellen. Jaap overviel haar woensdagochtend met het nieuws:

4. Pharrell

Al zouden we het proberen, dan nog kunnen we al jaren niet meer om Pharrell Williams heen. Ook deze week was hij weer niet uit het nieuws te houden. 'Happy' was het meest gestreamde nummer op Spotify van 2014 én hij heeft een eigen ster op de Hollywood Walk Of Fame gekregen!

5. BRUUT!

Gisteravond is de nieuwe single van BRUUT! in première gegaan in Winfrieds Woonkamer. 'Sjaco' is de voorloper van het album dat in maart van 2015 pas uit moet komen, maar wij hebben er NU al zin in!

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Om de heren te bedanken belde Winfried vanuit zijn Woonkamer nog even met BRUUT!s Folkert Oosterbeek.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

6. Sheila E

Sheila E. zal een aantal gastoptredens gaan verzorgen bij de concerten van The Ladies Of Soul op 12, 13 en 14 februari volgend jaar. De drumster/percussioniste/zangeres is een goede vriendin van Candy Dulfer, die dit jaar voor 2e maal meespeelt bij The Ladies. Een belletje naar Sheila was dan ook snel gepleegd en dus kunnen wij ons opmaken voor iets als dit: