De Radio 6 Soul & Jazz Top 6 (week 48 van 2014)
21 november 2014 16:00

In samenwerking met de Mega Top 50 en gebaseerd op de actualiteit stellen we wekelijks een lijst samen met de populairste Soul & Jazz artiesten van dit moment. Je hoort ze op Radio 6 Soul & Jazz, achter elkaar afgespeeld door Pieter Kok. Dus: Zet 'm op Pieter!


1. D'Angelo

De kaartverkoop voor D'Angelo's concert van 2 maart viel duidelijk niet tegen. Het was in ieder geval genoeg om nóg een concert aan te kondigen. Wij snappen dat wel. Want ondanks het feit dat D'Angelo de body niet helemaal meer heeft, de muziek is nog steeds 'Smooth'.

2. Jimmy Ruffin

De wereld is weer een soullegende armer sinds deze week. Eerder deze week werd bekend dat Jimmy Ruffin is komen te overlijden. Zijn muziek zal gelukkig altijd door blijven leven.

3. Branford Marsalis

Deze week heeft Branford Marsalis Nederland aangedaan tijdens zijn Europese tour. Zo kwam deze jazz-royalty o.a. bij De Wereld Draait Door langs voor een minuutje van zijn nieuwe album.

Maar omdat wij graag langer dan een minuut van Branford willen genieten, willen we je ook een heel concert aanbieden. Een oudje weliswaar, maar niet minder mooi:

4. Curtis Harding

Als je de media een beetje hebt gevolgd de afgelopen dagen, dan kon je er niet om heen dat Curtis Harding in Nederland is. DWDD, 3FM en diverse podia hadden Harding op de planken en dan kan NPO Radio 6 natuurlijk niet ontbreken:

5. Sarah-Jane

Afgelopen maandag werd de line-up van het NPO Radio 6-podium op Noorderslag bekend gemaakt. Naast Gosto, The Cool Quest en Dillenburg staat ook Soul & Jazz Talent Sarah-Jane op het Groningse festival. Jaap Brienen verraste haar met deze mededeling.

6. Michael Bublé

Afgelopen zaterdag toog muziekminnend Nederland naar Rotterdam, om Michael Bublé daar live te aanschouwen. Bublé bewees daar maar weer eens dat muziek en liefde nauw aan elkaar verwant zijn.
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties