1570

MacArthur Park - Richard Harris

1569

1571

In 1967 schrijft Jimmy Webb het ruim twintig minuten durende nummer 'MacArthur Park'. Hij biedt het stuk aan bij verschillende artiesten, maar zonder succes. De Britse acteur Richard Harris heeft echter wel interesse, en is uiteindelijk de eerste die het nummer opneemt in 1968, met Webb als producer. Donna Summer heeft tien jaar later een Nederlandse top 10-hit met haar cover van 'MacArthur Park'. Giorgio Moroder is verantwoordelijk voor de disco sound. Ook Waylon Jennings en The Four Tops hebben het nummer op hun repertoire staan.Delen

Album jaar

1968


2017

1570Richard Harris


De in Limerick, Ierland geboren Richard Harris is eigenlijk niet een professionele zanger te noemen. De hit 'MacArthur Park' is een tussendoortje voor hem. De meeste mensen kennen hem als acteur.  Hij was te bewonderen in films als Gladiator, Orca: The Killer Whale, The Heroes of Telemark en Unforgiven. Harris komt in de jaren '90 onder de aandacht dankzij zijn rol als het schoolhoofd Dumbledore in de verfilming van de Harry Potter boeken. Richard Harris overlijdt in november 2002, geheel onverw


Laat een reactie achter
Plaats reactie3 Reacties

Geschreven door:   Henry 19 december 2017 - 18:14 uur

Gelukkig is de constante val van deze plaat in de top 2000 (even) gestopt! Dit nummer stond ooit zelfs 193 (in 2002). Daarna gezakt en gezakt.
Een Klassieker, die de psychedelische muziek van het eind van de jaren zestig mooi symboliseert. Deze plaat hoort erin... ook volgend jaa!


Geschreven door:   Herbert Nieuwland 26 december 2016 - 14:14 uur

Wat een prachtplaat is dit. Doet me altijd denken aan mijn Oma. Ik luisterde daar altijd naar een radio met zo'n groen oog.
Ik herinner me dit nummer, omdat het mooi bombastisch is en lang duurde.


Geschreven door:   Frank van der Graaf 26 december 2016 - 11:37 uur

Beste song, zeker in die tijd waar de nummers nog maar 3 minuten duurden. En dan die raadselachtige tekst, die markante stem maar bovenal die muziek die maar in je hoofd blijft spoken. Jammer dat MacArthur Park in Los Angeles zo'n saai parkje is, want dat doet afbreuk aan dit beeld.