71

Where The Streets Have No Name - U2

70

72

In 1985, na de grote doorbraak van U2 op Live Aid, bezocht Bono Ethiopië. 'Where The Streets Have No Name' verschijnt in 1987 op The Joshua Tree. Veel mensen dachten dat Bono het nummer over het Afrikaanse land heeft geschreven omdat de straten daar daadwerkelijk geen namen, maar nummers hebben. Het nummer gaat eigenlijk over Ierland waar de steden zijn verdeeld in rijk en arm, katholiek en protestant.Delen

Album jaar

1987


2017

71U2


Iers kwartet dat in de jaren tachtig en negentig uitgroeit tot één van de belangrijkste rockgroepen ooit. U2 scoort meer dan 30 hits in ons land waarvan een ruime meerderheid de Top 10 bereikt. Met 'Beautiful Day' scoort de band in 2000 hun eerste nummer 1-hit in Nederland.
Laat een reactie achter
Plaats reactie11 Reacties

Geschreven door:   Gerrit Hulsegge 31 december 2017 - 17:51 uur

Net where the streets have no name gehoord. Prach..tig... De uitleg bij dit nummer even iets verduidelijkt. Er is in Ierland idd een groot verschil tussen arm en rijk. Maar die valt niet samen met protestant en katholiek. Dat is in Noord-Ierland. In de republiek is meer dan 90% van de bevolking katholiek.


Geschreven door:   Berry Plaisier 30 december 2017 - 20:41 uur

Maart 1987 ...zat in militaire dienst gelegerd in Duitsland en het was koud en er lag veel sneeuw,mijn broer Ron stuurde mij op een cassette bandje the Joshua tree op “The Streets “was het eerste nummer van de lp ...wat een geweldig nummer ,het beste nummer ooit ...mooi moment om juist daar in Duitsland midden in het veld kennis te maken met dit nummer ....vergeet dit nooit meer ...als die hard U2 fan heb ik ook dit nummer vaak live gezien ....terecht dus dat dit nummer hoog staat in de top 2000.groet Berry plaisier


Geschreven door:   Leo Jacobsen 30 december 2017 - 07:50 uur

Al jaren heb ik als U2 fan de grote wens om een concert van 'the boys' in het buitenland mee te maken. In 2006 had ik kaarten voor het concert op st. Patrickday in Auckland. Vanwege familie omstandigheden in het gezin van The Edge werd de tour in Nieuw Zeeland en Argentinië gecancelled. We hebben wel st Patricksday in Auckland gevierd, maar geen U2 gezien. Begin dit jaar kwam ik in het bezit van kaarten voor het openingsconcert van de Joshua Tree tour in Vancouver en het homecoming concert in Dublin. Naast U2 heb ik nog een andere grote liefde Feyenoord. En dat werd een heel dilemma, moet ik zeggen. Het leek een geweldige week te worden 07 mei zou Feyenoord kampioen worden. Wat kan je gebeuren tegen Excelsior. 10 mei met het vliegtuig naar Vancouver en 12 mei het concert van U2. Wat kan een week toch mooi zijn. Misschien de mooiste week van mijn leven. Maar toen gooide Excelsior roet in het eten en werd Feyenoord geen kampioen. De paniek en stressepidemie braken spontaan uit. Feyenoord na 18 jaar kampioen en ik er niet bij dat kan niet waar zijn. Maandag na de wedstrijd tegen Excelsior direct geprobeerd om de terugvlucht om te zetten naar de eerste vlucht na het concert om zo toch op tijd te zijn om het kampioensfeest mee te maken. Maar, dit was financieel niet verantwoord. Zodoende het kampioensfeest van Feyenoord midden in de nacht via mijn laptop meegemaakt. De show van vrijdag 12 mei 2017 was een heel bijzondere. De openingsshow van de jubileumtour van The Joshua Tree. Na een paar niet Joshua Tree songs hoor je ineens het intro van Where the streets have no name. Dit is een intro dat gaat normaal gesproken al door merg en been. En inderdaad is dit waarschijnlijk wel het mooiste intro dat er in de popmuziek is. En nu ja ik ben 56 liepen de tranen over de wangen. Eindelijk was het gelukt U2 zien in een ver land. Met als toetje het homeconcert in Croke Park Dublin. Wat kan een mens gelukkig zijn. Wat een geweldig nummer is Where the streets...............geweldig.


Geschreven door:   Detlev Lassche 26 december 2017 - 22:04 uur

Underground Oldenzaal town, tweede Kerstdag 2017

Het kan nog steeds U2&WE? Love over Fier.

Call me on 06-48674331 (de platenspeler staat nog in de woonkamer ondanks het gezeur van? Doe dat ding naar boven.


Geschreven door:   JW 31 december 2016 - 17:30 uur

idd beste intro ever, en beste nummer, wat mij betreft nr. 1.
Toeval dat in deze soms alarmerende tijden dit nummer op 112 staat?
Een voorspoedig 2017 allemaal!


Geschreven door:   Casper van iperen 31 december 2016 - 13:37 uur

Waarom moet er zoveel gepraat worden zoals nu bij U2
Wat een vervelende zelfingenomen persoon


Geschreven door:   Detlev Lassche 30 december 2016 - 17:20 uur

This is where you can reach me now: 06-48674331.


Geschreven door:   Detlev Lassche 26 december 2016 - 00:27 uur

Ja, dit blijft voor mij het sleutelnummer naar het onbekende. Dit nummer heeft meerdere lagen.
Het intro is van wereldklasse, de tekst is van een profeet die een plaats op aarde heet gevonden waar idereen gelijk is en waar geen oorlog zal worden gevoerd. Waar alle kleuren in een zullen bloeden.
Sorry voor deze benadering maar ik ben ook maar een simpele U2 fan sinds dit album, dat ik nog steeds draai op vinyl. Dan is het intro nog mooier. Mag ik het laten horen voor heel Nederland.
Via telefoon? Call me.
Love and Ligh,
The Vertigo Hunter.
Miss You Sugar.


Geschreven door:   Joost 31 december 2015 - 14:24 uur

Ja, maar voorlopig wordt in Parijs en Brussel de vuurwerkshow afgelast...
ondanks de woorden van Mahatma Bono.


Geschreven door:   Jan Vierhout 30 december 2015 - 20:13 uur

Wat een hoop bracht U2 met dit nummer tijdens de Innocence & Experience concerten, speciaal die na Parijs. U2 boodschap was: What do you want? Do you want us to be afraid? To turn away from our neighbors? You will not have our hatred. You will not have our hatred. We choose love over fear! Love over fear!


Geschreven door:   jim 28 december 2015 - 10:18 uur

Beste intro ever! Iedere keer weer kippenvel!