54

Under Pressure - Queen & David Bowie

53

55

Officieel staat 'Under Pressure' te boek als een nummer van Queen, maar dan met David Bowie. Volgens Brian May is het nummer echter samen met de Britse zanger geschreven, en discussieerden Mercury en Bowie tijdens de opname soms fel over zowel de tekst als de muziek. Het nummer staat op het Queen album Hot Space uit 1981. Voor Queen is dit de tweede nummer 1-hit in het Verenigd Koninkrijk na 'Bohemian Rhapsody'. Rapper Vanilla Ice maakt in de jaren '90 van het karakteristieke baslijntje gebruik voor zijn enige hit 'Ice Ice Baby'.Delen

Album jaar

2019


2019

54David Bowie


Engelse singer/songwriter en acteur die sinds eind jaren '60 hits scoort. David Bowies klassiekers zijn o.a. 'Space Oddity', 'Fame' en 'Heroes'. Met maar liefst vijf singles weet de muzikale kameleon de nummer 1-positie in ons land te halen. Een keer alleen ('Let's Dance') en vier keer met de hulp van anderen: 'Under Pressure' (samen met Queen), 'This Is Not America' (met de Pat Metheny Group), 'Dancing In The Street' (met Mick Jagger) en 'Tonight' (met Tina Turner).
Queen


Een van de meest succesvolle bands uit de popgeschiedenis. Queen scoort in Nederland zes keer een nummer 1-hit ('Bohemian Rhapsody', 'Somebody To Love', 'Crazy Little Thing Called Love', 'Under Pressure', 'I Want To Break Free' en 'Radio Ga Ga'). Op 24 november 1991 sterft zanger Freddie Mercury aan de gevolgen van AIDS.