156

Take On Me - A-Ha

155

157

Voordat de wereldhit 'Take On Me' in 1985 wereldwijd een succes wordt, is het nummer al twee keer uitgebracht. Van de eerste versie van 'Take On Me' (1984) worden maar driehonderd exemplaren verkocht. De tweede release doet het evenmin beter. In 1985 wordt 'Take On Me' nog een keer uitgebracht, maar dan met een spraakmakende videoclip waar een mooi meisje een animatiewereld binnenstapt met een zingende Morten. Opeens staat de single in negen verschillende landen op nummer één, waaronder de Verenigde Staten en Nederland.Delen

Album jaar

1985


2017

156A-Ha


Een Noors trio dat vanaf midden jaren '80 een aantal wereldwijde hits scoort. Met 'Take On Me' heeft A-ha een nummer 1-hit in ons land te pakken. Ook singles als 'The Sun Always Shines On TV', 'Hunting High And Low' en 'The Living Daylights' worden grote hits. In 2000 maakt A-ha een comeback met het album Minor Earth, Major Sky. Begin 2003 verschijnt een live-album. De live-versie van 'The Sun Always Shines On T.V.' verschijnt op single.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie3 Reacties

Geschreven door:   Simone Riemersma 19 december 2017 - 21:02 uur

De informatie van A-ha moet wel dringend geupdate worden. In 2015 kwam er een nieuw album uit, Cast in Steel. En dit jaar verscheen 'MTV Unplugged - Summer Solstice'. Hierop is o.a. een uitgeklede versie van 'Take on me' te horen en deze uitvoering krijgt veel lof momenteel. Volgend jaar begint er een nieuwe tour die nu al op diverse plaatsen binnen minuten uitverkocht is. Ze zijn alive and kicking!


Geschreven door:   Rob 24 december 2016 - 12:14 uur

Dit jaar naar A-HA geweest in de HMH. Wat een klasbakken blijven het.


Geschreven door:   Margje 30 december 2015 - 22:50 uur

Het gevoel dat ik destijds kreeg toen deze plaat een hit was, vergeet ik nooit meer. Ik was een jaar of 8/9 en jaloers op het meisje in de clip dat zomaar in een krant verdween en met een pretty boy mee ging. Dat wilde ik óók! In een krant ben ik nooit verdwenen maar ik heb mezelf wel verloren aan mijn allerliefste lief.