John Hiatt over Like A Rolling Stone: ‘Het nummer veranderde mijn leven volledig’

Beluister de Songlines Podcast hier

In de nieuwe aflevering van Simone’s Songlines hoor je singer-songwriterveteraan John Hiatt. Je kent hem o.a. van zijn Top 2000 hit Have a Little Faith in Me.

John vertelt Simone openlijk over de ups and downs uit zijn bijzondere leven, zo is hij al op jonge leeftijd figuurlijk gedwongen volwassen te worden en heeft hij die grote hit uit de Top 2000 geschreven na het overwinnen van een alcohol- en drugsverslaving.

Gelukkig kent hij zéker ook mooie momenten, zo verscheen vorige week Hiatts 24e album: Leftover Feelings, opgenomen in de legendarische RCA Studio B in Nashville, dé plek waar de Nashville Sound is ontstaan. John vertelt over deze indrukwekkende plaats waar ook zijn eigen muzikale carrière begon:


"Ik huurde als 18-jarige een kamer met een bed, kookplaat en gloeilamp en dacht dat ik het helemaal gemaakt had, hier begon mijn pad."


- John Hiatt over zijn verhuizing naar Nashville (vertaald)In Johns tijd bij die historische studio is zijn muziek gecoverd door allerlei artiesten uit allerlei genres, van Chaka Khan tot Emmylou Harris, Paula Abdul en Ilse DeLange heeft zelfs een album aan zijn composities gewijd!

Like A Rolling Stone

Simone vraagt John de vaste Songlines vraag: “Stond je eens op een figuurlijk kruispunt in je leven, en welk liedje heeft je daar doorheen geholpen?” Hij antwoordt met Like A Rolling Stone, hij hoort het voor het eerst op 13-jarige leeftijd na het overlijden van zijn vader en oudste broer. John zit in de auto te wachten tot zijn moeder terug komt met wat boodschappen, het nummer komt op de radio en verandert in 6 minuut 10 volledig zijn kijk op het leven.


Beluister hier de Songlines Podcast met John Hiatt:

Songlines Podcast: John Hiatt
Simone en John Hiatt in gesprek voor de Songlines Podcast
Simone bezocht RCA Studio B een aantal jaar geleden voor een ander Songlines interview


Benieuwd naar meer afleveringen van de Songlines Podcast? 

​Je kunt ze allemaal beluisteren of downloaden via Apple Podcasts en de NPO Radio 2 site en app!

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Omslagfoto: Patrick Sheehan


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties