Simone interviewt Amerikaanse klokkenluider Dr. Jeffrey Wigand

Beluister hier de indrukwekkende Songlines Podcast!

Als een soort Edward Snowden uit de jaren 90 onthulde Dr. Jeffrey Wigand in de Amerikaanse CBS talkshow “60 Minutes”, dat er veel loos is met de tabaksindustrie.

Hij onderzocht dat de tabaksindustrie met opzet verslavende en kankerverwekkende stoffen toevoegt aan sigaretten. Ook wordt er doelbewust campagne gevoerd om zoveel mogelijk kinderen aan het roken te krijgen. Als gevolg van zijn onthullingen werden Dr. Wigand en zijn kinderen jarenlang door de tabaksindustrie bedreigd, in een vergeefse poging om hem het zwijgen op te leggen. Inmiddels is hij 77 jaar en zet hij zijn strijd onverminderd voort. Simone Walraven vraagt hem naar de stand van zaken. Maar ook: Hoe komt hij tot rust temidden van stress en welke muziek raakt hem?

Luister hier de Songlines Podcast met Dr. Jeffrey Wigand terug:

Om deze player te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitzending gemist? Of de Songlines Podcast beluisteren, met extra fragmenten uit de interviews? Dat kan via de website, maar je kan ze ook downloaden!​

Spotify
Beluister de podcast van Simone's Songlines makkelijk terug via Spotify. Abonneer je gratis! 

iTunes
Wil je de uitzending van Simone's Songlines of de losse Songline Choices als podcast downloaden via iTunes? Abonneer je dan gratis!

Stitcher 
Luister hier de uitzending of de losse Songline Choice via Stitcher.

TuneIn
Luister hier de uitzending of de losse Songline Choice via TuneIn.

Mixcloud
Luister hier de losse Songline Choice via Mixcloud. 

Soundcloud
Luister hier de losse Songline Choice via Soundcloud


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties