Bert de Coninck over zijn creativiteit-verslaving, solidariteit en extremisme

De Songline Choice van Bert de Coninck

De Vlaamse muzikant en kleinkunstenaar Bert de Coninck woont al jaren op het platteland van Portugal en werd daar opgezocht door Songlines producer Chantal Schouten voor een zeldzaam interview.
Bert werd in 1976 bekend bij het grote publiek met zijn liedje ‘Evelyne’. “In vijf minuten heb ik de basis ervan bij mekaar schreven, dus heel spontaan. Het kwam volledig zoals Bob Dylan verklaarde: “My best songs came out of the blue.”

Hij is verslaafd aan creativiteit en ziet soms wekenlang geen andere mensen.


"Ik ben nooit alleen in mijn eenzaamheid. Als je constant opgebeld wordt en van hot naar her moet rennen, dan blijft de Muze weg."


- Bert de ConinckSinds Bert in Portugal woont leidt hij een evenwichtig bestaan, dichtbij de natuur. Welke boodschap wil hij graag meegeven aan de Radio 2 luisteraars?  “Alle extremisme, alle dingen die buiten proporties vergroot worden, daar doe ik niet aan mee. Als je dingen niet meer kan relativeren, als er geen plaats meer is voor solidariteit en tolerantie, en je geen respect meer kan tonen ten opzichte van bepaalde mensen, dan is het erg met je gesteld.”

Luister hier de Songline Choice met Bert de Coninck terug: 

Om deze player te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties