Travelin' Man en zanger Maurice van Hoek te gast bij Simone

De Songline Choice van Maurice van Hoek

Maurice van Hoek vertelt bij Simone's Songlines over zijn reizen en de impact daarvan op zijn muziek.


Satllite June


Zanger en songwriter Maurice van Hoek uit Rotterdam studeerde in 2015 aan het conservatorium, toen hij besloot om 3 maanden lang door de Verenigde Staten te gaan zwerven. Op zoek naar zijn eigen identiteit en muzikale richting, herontdekte hij zijn liefde voor country muziek: “Ik ben country muziek meer gaan begrijpen. De vlaktes, de woestijnen waar je allemaal doorheen moet, waar andere songwriters over schrijven, dat heb ik nu ook meegemaakt. Dus toen ben ik daar ook over gaan schrijven en werd het automatisch country muziek.” 

Vol goede moed keerde Maurice terug naar het conservatorium, studeerde cum laude af en bracht zijn eerste album uit: Live Forevermore.  In 2018 volgde het album Travelin’ man, en net vers van de pers is de EP Church Sessions, een ode aan de liefde, geinspireerd door zijn Canadese vriendin.


"Onafhankelijkheid vind ik één van de mooiste dingen aan verliefd zijn. Je helpt elkaar, maar dat betekent nog steeds dat je onafhankelijk moet zijn om ja of nee te kunnen zeggen."


- Maurice van HoekLuister hier de Songline Choice met Maurice van Hoek terug: 

Om deze player te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties