Over Jan-Willem Roodbeen


Jan-Willem Roodbeen (1977) is ondernemer, DJ en presentator. Hij is iedere maandag t/m donderdag te horen op Radio 2 als presentator van de ’ Roodshow Late Night’ tussen 22:00 en 00:00 uur. Ook is hij sinds 2005 een van de vaste presentatoren van de NPO Radio 2 Top 2000.

Jan-Willem begint zijn carrière als manager in het bedrijfsleven. Daarna werkt hij als zelfstandige voor verschillende omroepen en producenten. Hij staat aan de basis van crossmediale concepten, zoals ‘Het Glazen Huis’ van 3FM en de TV registratie van de Jongerendag bij de EO. Als eindredacteur is hij bij die omroep onder andere verantwoordelijk voor het TV programma Jong en de afdeling muziek, waaronder het Flevo Festival en 3FM vallen. Ook presenteert hij vanaf 2006 bij de EO ‘De Gouden Greep’ op Radio 2.

Sinds 2010 maakt Jan-Willem programma’s voor de AVRO. Naast de Roodshow op Radio 2 is hij een van de vaste presentoren van Muziekvirus op Radio 4 en presenteert hij het jaarlijkse Radioring Gala. Op 4 januari 2016 start Jan-Willem met zijn nieuwe Late Night show op NPO Radio 2.

Daarnaast is Jan-Willem als ondernemer en adviseur betrokken bij verschillende mediaprojecten. Zo verzorgt hij jaarlijks de muziekselectie voor het mediaspektakel The Passion.Agenda


    Geen agenda items gevonden