Bernice gaat naar de Noordpool

om te skiën en sneeuw te meten

Nog een paar uurtjes en dan wordt Bernice Noteboom opgepikt door het vliegtuig dat haar naar de Noordpool brengt om daar onderzoek te doen.
NOORDPOOLEXPEDITIE

Bernice Notenboom is deze maand leider van een Noordpoolexpeditie die start op de 88-ste breedtegraad en eindigt op de Noordpool: 90°. Onderweg voeren ze wetenschappelijke metingen uit in samenwerking met NASA en ESA.

Met deze expeditie wil het team de urgentie van Arctisch onderzoek en het 2°-klimaatakkoord onderstrepen.

SPITSBERGEN

Reden voor Jan-Willem om haar te bellen wat ze nou precies gaat doen en hoe heftig die tocht gaat zijn. Hij belde haar een paar uur voor haar vlucht naar de Noordpool zelf. Ze vertelde over de 300 kilometer die ze in 24 dagen gaat proberen af te leggen per ski. Dat is gemiddeld zo'n 15 kilometer per dag. 

Luister hier het gesprek met Bernice:


Bernice gaat vanavond op Noordpool-expeditie


Uiteraard kun je Bernice en haar expeditie overal volgen, via de site van 2degrees, twitter en via facebook. Om dit Facebook-bericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties