Over Jeroen


Jeroen van Inkel wordt als Jeroen Hendrik Donderwinkel op 7 juli 1961 geboren in Amsterdam. Hij haalt z’n mavo-diploma, breekt z’n studie aan het Grafisch Lyceum af en debuteert bij de Amsterdamse radiozender Decibel. In 1983 begint hij bij –de toen nog publieke omroep- Veronica, waar hij met Adam Curry de populaire radioshow Curry en Van Inkel presenteert. Later werkt hij samen met dj’s Rob Stenders en Gijs Staverman. In 1995 wordt Veronica commercieel en begint hij de ochtendshow Rinkeldekinkel. Vervolgens werkt hij voor Radio 538 en Q-Music, om in 2014 weer terug te keren naar Radio Veronica, waar zijn contract na de overname door de Talpa groep in september 2017 niet meer verlengd werd. In Januari 2018 begint hij op Radio 5 met de ochtendshow “Je Dag is Goed”.

In de jaren tachtig presenteert hij op tv het popprogramma Countdown. In 2010 wordt hij, als icoon binnen de Nederlandse radiowereld, onderscheiden met de Marconi Oeuvre Award. Van Inkel sprak in de film Cars de stem in van commentator Bob Cutlass en in de film Cars 2 sprak hij de stem in van commentator David Hobbscap. Ook deed van Inkel in Wreck-It Ralph uit 2012 de stem van Zangief wat hij ook weer deed in het vervolg uit 2018 Ralph Breaks the Internet.

Daarnaast is Jeroen auteur. Hij heeft twee boeken op zijn naam staan. Hij debuteert op 27 februari 2014 met het boek 'Kortsluiting', een thriller over een diskjockey met als hobby misdaadjournalistiek. In 2015 verschijnt zijn tweede thriller, 'Verwarring', waarin het personage van de dj met als hobby misdaadjournalistiek terugkeert.