Vinyl Vrijdag

#10 - Wouter wil alle vinyl houden en Esther zoekt naar Iggy

  1. Podcastschevron right
  2. Vinyl Vrijdagchevron right
  3. #10 - Wouter wil alle vinyl houden en Esther zoekt naar Iggy

do 16 juni 2022

In deze laatste aflevering voor de zomerstop is Wout verbolgen over het feit dat hij alle prachtige platen die hij draait terug moet geven aan Esther. Wie niet verbolgen is, is Kate Bush, die ineens weer een enorme hit scoort met Running Up That Hill, met dank aan een Netflix-serie.

Record Store Day komt deze zaterdag met 50 nieuwe releases, die niet op tijd waren voor Record Store Day in april. Grote klapper gaat zijn The Gold Experience van Prince (of eigenlijk niet Prince, maar het symbool ‘Love’). Wouter moet zijn bril opzetten om een nummertje te lezen op de nieuwe live-plaat van Golden Earring en wordt daarna heel blij van de kwaliteit van het concert van deze vrienden van de show. Esther doet haar best om Iggy Pop te horen in het nieuwe album van Florence + The Machine en dat lukt een klein beetje.
Wouter en Esther houden hun adem in bij de prachtige live-plaat van Peter Gabriel, waarin hij met een 46-koppig orkest optreedt. Wouter kan zijn geluk niet op met de verzamelaar van Dire Straits en hij komt er niet helemaal uit of Telegraph Road nu live is of niet. 

Meer weten over vinyl? Kijk dan naar de YouTube-serie Wouter over de toeren. Vragen over vinyl of alles daaromheen? Mail naar overdetoeren@kro-ncrv.nl