Podcast - Heb Een Mening
Rick van Velthuysen trekt het land in om verhaal te halen over wat Nederland bezighoudt. Maak van je hart geen moordkuil. Spreek je uit. Heb een mening!

Afleveringen

#2 - Een vooruitblik op de toekomst van de Nederlandse tv met Angela de Jong

Rick van Velthuysen spreekt met televisierecensent en columniste Angela de Jong over het veranderende medialandschap en de toekomst van televisie. Waar staan we over tien jaar met televisie in Nederland? Hoe ziet de markt er dan uit? En wordt het niet eens tijd dat televisie uit het reservaat 020 en 035 wordt getrokken?

Beluister het nu in de tweede aflevering van ‘Heb een mening!’.

#1 - Een kritische blik op de corona-aanpak met Erwin Kompanje

Rick van Velthuysen spreekt met Erwin Kompanje, klinisch ethicus aan het Erasmus MC Rotterdam, over de coronacrisis. Waar zijn collega-wetenschappers vaak kijken naar de feiten en cijfertjes, daar kijkt Kompanje als filosoof en out of the box denker juist breder naar de gevolgen van de coronacrisis en de gevolgde aanpak.

Volgens Kompanje, straatvechter onder de ethici op de grootste IC van Nederland, prevaleert de aandacht voor de cijfertjes boven het gezonde verstand en is de huidige aanpak inhumaan.

Waarom ergert hij zich aan de dagelijkse dodenlijstjes? Waarom kreeg hij rillingen bij het ‘nieuwe normaal’ van Rutte en welke communicatiefout maakt de premier volgens hem? En wat zou het kabinet moeten doen als hij de man was die daar een beslissing over mocht nemen?

Beluister het nu in de eerste aflevering van ‘Heb een mening!’.

Promo Heb een mening!

Rick van Velthuysen trekt het land in om verhaal te halen over wat Nederland bezighoudt. Maak van je hart geen moordkuil. Spreek je uit. Heb een mening! Vanaf 6 mei elke eerste en derde woensdag van de maand..