Naar homepage
Programma

Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith in het zonnetje

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith in het zonnetje

Chad Smith is sinds 1988 een onmisbare speler in Red Hot Chili Peppers. Wat maakt hem zo onvervangbaar? Je hoort het in Het Gouden Trommelvlies.

Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith is jarig vandaag! De drummer mag zestig kaarsjes uitblazen. We doken in het archief van Het Gouden Trommelvlies en vonden deze editie waarin Emmely hem eert. Op zevenjarige leeftijd begon Chad Smith al met drummen. Daar kreeg hij geen les voor. Chad leerde drummen doordat hij in allemaal schoolbands speelde. Voor de muziek verhuisde hij naar California en hoe dat avontuur afliep, hoor je in het fragment hierboven.

Meer Chad Smith?

Check dan ook de video hieronder. Een straatmuzikant is natuurlijk niet vreemd in het Londense straatbeeld, maar wel als het gaat om Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith! Op een vrije dag jamt de bekende muzikant er rustig op los samen met straatmuzikant Tom Ward.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de Spotify-playlist!

Van alle drummers en percussionisten die aan bod zijn gekomen in Het Gouden Trommelvlies heeft Emmely een heerlijke afspeellijst gemaakt. Je volgt hem hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie