Programma

Wout & Frank geven een uur zendtijd weg aan de leukste zendpiraat

BNNVARA
foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Wout & Frank geven een uur zendtijd weg aan de leukste zendpiraat

NPO Radio 2 DJ’s Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof gaan in hun vrijdagmiddagshow Wout & Frank op zoek naar de leukste zendpiraat van Nederland. In een aantal weken wordt bepaald welke zendpiraat de allerleukste van Nederland is. De winnaar krijgt niet alleen de eer, maar wint ook een uur lang zendtijd op NPO Radio 2. En ja, op een legale manier in een échte studio.

Zendpiraten (of etherpiraten) zitten in heel Nederland verstopt. Het zijn radiozenders die zonder zendvergunning of toestemming uitzenden, vaak op regionale schaal vanuit geïmproviseerde studio's. Ze zenden vaak een bepaald soort muziek uit die naar de mening van veel liefhebbers te weinig gewaardeerd wordt door officiële radiostations.

Wat maakt jullie piratenzender zo leuk? Waarin zijn jullie uniek? En wat mag er niet ontbreken in jullie uitzending? Wout & Frank zijn erg benieuwd naar de verhalen van zendpiraten in heel Nederland. En niet zonder reden: “De muziek van de piraten is cultureel immaterieel erfgoed. Het is tevens de plek waar ik de eerste stappen in het radiovak heb gezet”, vertelt Wouter. Frank voegt toe: “Wat Wouter zegt. En wij dragen de piratenzenders een warm hart toe.”

Dus ben of ken jij een leuke zendpiraat en vind jij dat jullie/zij de beste van Nederland zijn, meld je dan hieronder aan! Aanmelden kan vanaf nu, 3 maart 2023.

Om mee te doen moeten de zendpiraten ook een fragmentje uit hun eigen show uploaden, zodat Wout & Frank al een beetje in indruk krijgen van de stijl van de piraat.

Ster advertentie
Ster advertentie