Programma

Kim Wilde vindt 'Cambodia' geen oorlogsliedje

  1. Nieuwschevron right
  2. Kim Wilde vindt 'Cambodia' geen oorlogsliedje

De '80s is hét decennia voor Kim Wilde. Met nummers als 'Chequered Love' Never Trust A Stranger' weet ze de hoogste regionen van de Nederlandse hitlijsten te bereiken. Zo ook met 'Cambodia'.

Sprookjesachtig

De inmiddels 57-jarige Kim Wilde weet in 1981 een groot succes te boeken met 'Cambodia' en dat heeft ze te danken aan haar vader Ricky Wilde. Hij schrijft voor haar de tekst van het nummer dat gaat over de vrouw van een Amerikaanse piloot die alleen achterblijft nadat haar man overlijdt tijdens de oorlog in Cambodja. Kim Wilde vertelt dat haar vader veel bezig is met de actualiteit en geschiedenis. "Ik had daar zelf helemaal niets mee, maar hij gaf die kennis toch weer aan mij door." Het lied spreekt haar meteen aan, maar het oorlogsthema is haar niet meteen eigen. "Het was voor mij vooral een liefdesverhaal, bijna sprookjesachtig", aldus de zangeres.

Kijk hieronder een akoestische versie:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Groot succes

​'Cambodia' is de vierde single die Kim Wilde uitbrengt van haar debuutalbum Select (1981). Net als de drie voorgaande singles is ook dit nummer weer een succes. In Frankrijk worden van het nummer maar liefst één miljoen exemplaren verkocht.

Luister 'Cambodia' hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie