Nieuws
BNNVARA

Zie ginds komt het Sinterklaasjournaal: vanavond weer op de buis!

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zie ginds komt het Sinterklaasjournaal: vanavond weer op de buis!

Het belooft een spannende avond te worden. Stipt om 18.00 uur gaat het Sinterklaasjournaal weer van start, zo vertelt presentatrice Dieuwertje Blok in Jan-Willem Start Op!

Komende zaterdag staat de intocht van Sinterklaas gepland in Hellevoetsluis. Het is ook dit jaar weer de vraag of de stoomboot op tijd aan gaat komen, want de overtocht verloopt dikwijls niet geheel volgens plan. Eén ding dat wel vaststaat is dat Dieuwertje Blok ons iedere avond op de hoogte zal houden. Al 22 jaar is zij het vertrouwde boegbeeld van het Sinterklaasjournaal en die erefunctie gaat vooralsnog nog lang niet vervelen. "Ik ben nog altijd gewoon met een knip van de vingers weer terug te brengen tot de kindertijd", vertelt Dieuwertje. Dit jaar zal de intocht weer zónder coronamaatregelen kunnen plaatsvinden. En dus wacht er aankomende zaterdag een kade vol blije kindergezichtjes op de Sint. "Dat is natuurlijk wel heel fijn. Dat beeld alleen al, daar verheug ik mij zo op", vertelt Dieuwertje.

Vanavond om 18.00 uur is het Sinterklaasjournaal te zien op NPO 1.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Dit is waar Dieuwertje Blok het meest naar uitkijkt bij intocht van Sinterklaas

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie