Nieuws

Kijktip! Jan-Willem Roodbeen volgt SERA op weg naar Noorderslag

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip! Jan-Willem Roodbeen volgt SERA op weg naar Noorderslag

Hoe bereidt Sera zich voor op haar eerste grote festival-optreden? NPO Radio 2-dj Jan-Willem Roodbeen legde het vast in de documentaire SERA, die vanavond op NPO 3 te zien is.

De carrière van SERA kende het afgelopen jaar een stormachtige ontwikkeling. De 27-jarige zangeres uit Sliedrecht wist met covers van Katy Perry en een duet met Justin Bieber een miljoenenpubliek te bereiken, en weet inmiddels ook met haar eigen werk hoge ogen te gooien. Zo pakte Sera in januari de NPO Radio 2 TopSong met haar single Take a Chance.

Noorderslag

In diezelfde maand gaf SERA een optreden op Noorderslag, hét showcasefestival voor opkomend muzikaal talent. Jan-Willem Roodbeen volgde de zangeres in de aanloop naar het optreden in Groningen, haar eerste grote festivalshow. Dat proces legde hij vast in de documentaire SERA, die op woensdag 29 juni uitgezonden wordt op NPO 3.

"In korte tijd heeft ze bereikt waar veel jonge mensen van dromen: een miljoenenpubliek en zelfs een platendeal in Amerika", zegt Jan-Willem over het succes van SERA. "Het maakt mij nieuwsgierig naar de dromen en drijfveren van deze bijzondere jonge vrouw op het moment van misschien wel haar grote doorbraak als ster."

Datum: woensdag 29 juni 2022
Tijd: 23:00 uur
Zender: NPO 3

Ster advertentie
Ster advertentie