Nieuws

Miss Montreals nieuwe TopSong Adem lag al jaren op de plank

foto: Persfoto Miss Montreal Ahoy
  1. Nieuwschevron right
  2. Miss Montreals nieuwe TopSong Adem lag al jaren op de plank

Adem is eigenlijk het eerste Nederlandstalige nummer dat Sanne schreef, maar ze was bang om het uit te brengen. Ze zette haar angst opzij en dat loont: Adem is deze week NPO Radio 2 TopSong.

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Miss Montreal de switch maakte van Engelstalige naar Nederlandstalige nummers. Dit was geen verkeerde keus, want sindsdien heeft Sanne veel hits gescoord, waaronder natuurlijk haar cover van Door De Wind van Stef Bos. Ze omarmt de Nederlandse taal en brengt meer Nederlandstalige nummers uit, waaronder gloednieuwe single Adem.

Hoewel ze het idee van Adem al een tijd op de plank heeft liggen, laat de track lang op zich wachten. "Ik was bang om het uit te brengen, omdat het voelde alsof ik er nog niet aan toe was. Nu ben ik dat wel", licht Miss Montreal toe over het nummer.

Bart Arens belt Miss Montreal wakker met goed nieuws: Adem is TopSong

'Dat kon alleen door te ademen'

Adem vertelt het verhaal over de pieken en dalen in het leven. "Het gaat over relaties, over het met jezelf in gevecht zijn, het groeien in het leven en dat alles in mijn leven steeds mooier wordt", vertelt Sanne. De afgelopen jaren zijn van grote impact geweest op ons leven en zo ook op die van Miss Montreal. "Alles krijgt een andere betekenis en ik ben erg gegroeid door corona", vertelt Sanne. "De tijd lijkt echt stil te hebben gestaan, en zo werd ik gedwongen om over mezelf en mijn leven na te denken en prioriteiten te stellen. Dat kon alleen door te ademen."

De zangeres haalt veel kracht uit het nummer en volgens haar hoor je dat goed in het muzikale aspect. "Het is een powerfeeling wat het bij me los maakt!" Beluister het nummer hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Wil je Adem of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie