Nieuws

Best Damn Day van The Jordan uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong

foto: Josinematography
  1. Nieuwschevron right
  2. Best Damn Day van The Jordan uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong

The Jordan, het nieuwe project van voormalig Caro Emerald-zangers Caroline van der Leeuw, heeft zijn eerste NPO Radio 2 TopSong te pakken. Je hoort de single Best Damn Day de komende week extra vaak!

Na haar successen met Caro Emerald begint Caroline van der Leeuw dit jaar aan een nieuw hoofdstuk met The Jordan. "Caro Emerald was een collectief", vertelde de zangeres deze week over haar nieuwe project bij Jan-Willem Start Op, "nu ben ik in m'n eentje. Maar ik dacht: als ik nu nog een vrouwennaam kies, dan raakt iedereen in de war. Dus nu is het een bandnaam geworden." En The Jordan valt meteen in de smaak: single Best Damn Day is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

Geïnspireerd door Portishead

"Het is geïnspireerd door de muziek waar ik als puber naar luisterde", vertelt Van der Leeuw over de sound van The Jordan. "Ik was een Amsterdamse puber, een beetje van de alternatieve scene. Ik had paars haar, droeg metalshirts en tekende elke dag een pentagram op mijn voorhoofd. Toen luisterde ik veel naar Nirvana, Beastie Boys en Portishead."

Vooral Portishead, de triphopband uit Bristol die songs als Glory Box en Sour Times maakte, is een grote inspiratie voor The Jordan. Al was het voor Van der Leeuw ook wel belangrijk dat Best Damn Day niet té rustig zou worden: "Het is een beetje tripperig, maar ik wilde niet een kabbelende plaat maken. Ik wilde echt een popplaat maken. Best Damn Day heeft dat allebei in zich."

Voor Best Damn Day deelde The Jordan eerder al de nummers You Don't Even Know Me en Naked in the Sun. De drie tracks zijn een voorproefje van het debuutalbum Nowhere Near the Sky, dat op 10 februari verschijnt.

Kijk hieronder hoe The Jordan deze week Best Damn Day live speelde bij Jan-Willem Start Op:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Best Damn Day of onze eerder verkozen TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan nu op onze TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie