Nieuws
BNNVARA

Cesar Zuiderwijk blikt terug op 50 jaar Radar Love: 'Speelde drumsolo elke avond anders'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Cesar Zuiderwijk blikt terug op 50 jaar Radar Love: 'Speelde drumsolo elke avond anders'

Radar Love van de Golden Earring is vandaag exact 50 jaar uit. Een mooie reden om even terug te blikken met drummer Cesar Zuiderwijk in Jan-Willem Start Op!

Vanavond zitten Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk samen aan tafel. Voor het eerst in lange tijd, want Barry is weer even terug in Nederland. "We gaan lekker gewoon een hapje eten en een beetje slap ouwehoeren. Er zal wel een wijntje gedronken worden, je weet hoe het gaat", vertelt Cesar. Dat hun allergrootste hit op de dag van hun reünie ook nog eens 50 jaar bestaat, is volgens Cesar 'stom toeval'. "Wij hadden die dag al afgesproken. En ineens kwam dat artikel deze week in de Telegraaf. Het zal wel gewoon deze dag zijn, ik heb er niet zo'n geheugen over, de precieze datum."

'Verveelt ritmisch nooit'

Radar Love heeft meer dan 100 miljoen streams op Spotify, wordt elke dag 200 keer op de Amerikaanse radio gedraaid en er zijn zo'n 800 covers van opgenomen. Onder andere door Metallica, Bryan Adams en U2. Het succes van de single is astronomisch. En toch blijft Cesar er redelijk nuchter onder, wat ook met het tijdstip van het interview te maken kan hebben. "Ritmisch gezien verveelt Radar Love nooit natuurlijk", vertelt hij. Zijn drumsolo in het nummer is één van de bekendsten ooit. "Ik hou er niet zo van om altijd hetzelfde te spelen. Je kunt het op duizend manieren spelen natuurlijk. Het leuke was dat je dat elke avond anders kon spelen."

Bekijk hieronder het interview:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie