Nieuws

Joost is Nederlands kampioen oestersteken

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost is Nederlands kampioen oestersteken

Joost Deurloo heeft zich maandagmiddag gekroond tot Nederlands kampioen oestersteken. De Zeeuw opende in nog geen vier minuten dertig oesters. Frank van ’t Hof belde hem tijdens de uitzending op. “Het kan in principe nog wat sneller.”Op het NK Oestersteken in Zeeland moest Joost twee keer dertig oesters openen. “Dat moet zo snel en goed mogelijk”, vertelt hij dinsdag in The Big Frank Show. “Dus netjes, niet kapot, goed los, geen bloed en geen gruis.”

Vijfde keer

Het is alweer de vijfde keer dat Deurloo met de prijs aan de haal gaat. Toch was het niet vanzelfsprekend dat hij dit jaar weer zou winnen. “Je weet het eigenlijk nooit. Het ligt er een beetje aan welke oesters je krijgt en je hebt ook gewoon anderen die hun best doen. Je moet ook een beetje geluk hebben met de oesters.”

Uiteraard is Joost niet vies van een oester. “Ik eet ze meestal gewoon rauw. Maar met citroensap, peper of vinaigrette is ook altijd lekker. De Zeeuwse platte oester is het lekkerste wat er is, al ben ik natuurlijk een beetje bevooroordeeld omdat ik uit Zeeland kom.”

Beluister hieronder het hele fragment, waarin Joost ook uitlegt hoe je een oester steekt:

The Big Frank Show

Je hoort The Big Frank Show maandag tot en met donderdag van 22.00 tot 00.00 op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie